W7 – Wild Eyes palette | Review

Het is alweer een lange tijd geleden dat ik zelf voor ‘t laatst iets van het merk W7 heb geprobeerd. Ik mocht van Kruidvat een aantal paletten van W7 ontvangen en ik besloot als eerste het Wild Eyes palette te proberen! Kijk je mee?

Het W7 Wild Eyes palette

w7 wild eyes palette

Het Wild Eyes palette bevat 12 kleuren in matte, shimmer en pressed glitter formules. W7 maakt vaak dupes van paletten van bekende merken. Het Wild Eyes doet me zo 1, 2, 3 niet meteen aan een palette denken, maar misschien heb ik het mis en is dit palette ook ergens een dupe van.

De verpakking is wat mij als eerste opviel aan dit palette. Degenen die mij kennen weten wel dat ik helemaal gek ben van luipaard printjes, dus ik vind de buitenste verpakking helemaal te gek. Binnenin zit nog een fijn formaat spiegel Γ©n er is een dubbelzijdige kwastje inbegrepen. Aan de ene kant zit een platte, stevige kwast en de andere kant zit een zachte blending kwast.

Vanaf deze week is het Wild Eyes en nog 4 andere W7 paletten te koop bij Kruidvat en ze zijn ook nog eens in de aanbieding van €12,49 voor €7,99 per stuk! Ik heb ze ook al gespot in de fysieke Kruidvat winkels!

W7 Wild Eyes palette swatches

w7 wild eyes palette swatches

In het verleden heeft W7 mijn nooit echt goed overtuigd met hun producten. Hun oogschaduw staat voor mij ook niet bekend als een van de meest gepigmenteerde oogschaduws. Ik swatchte dit palette dan ook met weinig verwachtingen.

De matte kleuren voelden wat stroef aan en moest ik flink opbouwen, over sommigen was ik nog niet tevreden. De shimmers zijn een stuk beter, zachter en gepigmenteerder. Volgens W7 zitten hier 3 pressed glitters in, maar ik voel weinig verschil met de shimmers. Een voordeel hieraan is dat ze dus makkelijker aan te brengen zijn dan een ‘echte’ pressed glitter, die vaak niet goed plakken op je oog.

Ooglooks

w7 wild eyes palette eyelook

Voor deze look heb ik vooral de paarsige en taupe kleuren uit het Wild Eyes palette gebruikt. Ik heb de kleur Pursue, een grijs/paarsige pressed glitter op mijn ooglid gebruikt. En inderdaad hoefde ik niks van glitter glue te gebruiken want hij bleef prima zitten. Ik vind het eigenlijk niet echt pressed glitters. Hij is sowieso minder op de foto te zien dan in real life, want ik zag toch echt wel wat mooie fijne glittertjes er in zitten, alleen plakken ze prima op mijn oog. Voor mij is het dus geen ‘echte’ losse glitter shade, maar dat geeft niet. Ik vind ze wel fijn werken!

De matte kleuren vond ik helaas echt een stuk minder fijn werken, ze blenden moeizaam en op sommige plekken op mijn oog ‘pakte’ de kleur gewoon niet goed. Nu is paars vaak een lastige kleur om mee te blenden, maar ook de lichtere kleuren mattes zijn weinig gepigmenteerd helaas.

w7 wild eyes palette eyelook

Voor mijn 2e look was ik van plan vooral de lichtere kleuren te gebruiken, maar je weet hoe het gaat. Mijn look had toch wat diepte nodig en ik besloot toch weer de donkere paars aan te brengen. Wederom had ik hier moeite mee, hij dekt niet goed en is een drama om te blenden. De shimmer kleuren werkten wel weer fijn.

Eind conclusie

Over het algemeen vind ik het niet een slecht palette. Vooral de donker paarse matte kleur, Savage, vind ik totaal niet fijn werken, ik vind die een beetje mijn looks verpesten. Maar alle andere kleuren zijn redelijk. Vooral de shimmers en glitters redden dit palette.

Voor een budget palette is het niet slecht, maar er zijn zeker betere opties op de markt. Zonder de kleur Savage zou ik het een betere review geven want die verpest het een beetje voor de rest zeg maar πŸ˜‰

Gebruik jij wel eens iets van W7 en wat vind je er van?

*Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb.

You may also like

10 reacties

  1. Je looks zien er mooi uit. Al deel ik je mening, kwaliteit is niet consistent en dat geldt voor eigenlijk een groot deel van w7 waardoor ik mijn geld er niet meer aan uitgeef haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.