Sleek – Chasing The Sun Palette | Review

Het is echt waar: ik heb nog nooit een Sleek palette gehad. Sleek is volgens mij zo’n merk dat iedereen wel een keer geprobeerd heeft, ik dus niet. Dus toen ik de kans kreeg om dit Chasing the Sun palette van Sleek te ontvangen en te reviewen, had ik daar heel veel zin in! Lees je mee hoe dit palette mij is bevallen?

Het Sleek Chasing the Sun Palette

Sleek heeft inmiddels een hoop verschillende paletten uitgebracht in hun ‘i-Divine’ line. Chasing the Sun sprak mij vooral aan vanwege de kleuren: lekker fel, vrolijk en warme kleuren. Daar ik nog geen ervaring heb met Sleek paletten, hoopte ik vooral dat de pigmentatie goed zou zijn.

Volgens mij heeft Sleek altijd een beetje dezelfde verpakking, namelijk zwart met het Sleek logo erop. De i-Divine paletten bevatten allemaal 12 oogschaduws. Chasing the Sun heeft 3 shimmers en de rest zijn matte kleuren. Jammer dat de kleuren geen naam hebben, dat vind ik altijd wel fijn in een palette. In veel van de Sleek paletten zit ook een kwastje, maar die zit dan niet in het Chasing the Sun palette. Had ik op zich ook wel leuk gevonden!

Dit palette heb ik zelf mogen ontvangen van Anvy en hij is daar ook te bestellen. De prijs is normaal €10,99, momenteel is hij in de sale voor €6,99! Ik schreef al eerder over de Kiss Magnetic Eyeliner & Lashes die ik ontving van Anvy, lees hier de review!

Swatches

sleek chasing the sun palette swatches

Zoals altijd heb ik de swatches op mijn arm gemaakt zonder een primer of iets eronder. De eerste kleur die ik gebruikte, de paarse, kreeg ik maar moeilijk op mijn arm. Het was niet het beste begin eerlijk gezegd! De andere mattes waren eigenlijk wel wat beter en de donkerbruine was dan weer verrassend goed gepigmenteerd. De shimmers vond ik eigenlijk heel mooi, vooral de donker rode was heel gepigmenteerd en zacht!

Alles bij elkaar vond ik dit palette niet heel slecht presteren, maar ook niet geweldig. Ik vind het altijd jammer als de kwaliteit van oogschaduws in een palette zo erg verschilt, ik zie liever dat ze allemaal op 1 lijn liggen dan weet je ook waar je aan toe bent.

Eyelooks

eyelook sleek chasing the sun

Dit was de eerste look die ik met het palette maakte. De pigmentatie vond ik redelijk goed, maar met het blenden vervaagt het wel snel en dan moest ik de kleuren weer opbouwen. Zoals je op de foto kan zien lukte dat op een gegeven moment niet meer goed: de rode kleur en de paarse werkten net als met het swatchen lastig. Vooral de paarse is wat patchy. Ik vond de mattes ook vrij moeilijk blenden en ben dan ook niet helemaal tevreden over deze look. Ik laat hem juist wel zien zodat jullie kunnen zien waarom ik deze mening heb.

De shimmers overigens vond ik wel mooi, al werkten ze beter met mijn vinger dan met een kwast. Deze blenden wel prima op mijn oog en ik vind ze qua kwaliteit beter dan de mattes.

eyelook sleek chasing the sun

Bij deze look vond ik de oranje kleur beter blenden dan de rode en paarse kleur. De gele moest ik wel echt goed opbouwen voor deze look. Hier merkte ik dus ook goed dat er een verschil in kwaliteit zit tussen de oogschaduws.

Conclusie

Ik heb een beetje mixed feelings over dit palette. Sleek blijft natuurlijk een budget merk en daar ga ik niet al te hoge verwachtingen van hebben. Maar de pigmentatie van de meeste oogschaduws in dit palette is prima, de shimmers vooral. Ze blenden niet allemaal even makkelijk en fijn, dat is jammer. Voor de prijs vind ik het een redelijk palette.

De kleuren in dit palette vind ik super mooi. Zeker als je zo’n mooie sunset look wilt maken, is dit palette een leuke optie. Ik vind het al met al niet een slecht palette, maar ik ben ook niet helemáál overtuigd geraakt.

Ik heb ook nog een concealer van Sleek ontvangen, die ik momenteel aan het testen ben en daar komt de review ook zeker binnenkort van online!

*Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb.

You may also like

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.