Sheglam (Shein) – Breeze Palette | Review

Iedereen kent de kleding website Shein denk ik wel, maar wist je dat ze ook make-up verkopen? Ik zag allemaal leuke kleuren oogschaduw paletten en besloot het Breeze palette van hun eigen merk, Sheglam mee te bestellen. Kijk je mee wat ik er van vond?

Sheglam Breeze Palette

sheglam breeze palette shein

Sheglam is dus het eigen merk van de populaire webwinkel Shein. Ik heb van Shein al een aantal keer kleding besteld, maar de laatste keer zag ik dat ze ineens ook make-up verkochten. Volgens mij deden ze dat nog niet zo lang. Ze verkopen werkelijk alles, van eyeliners tot lipsticks, foundations etc en dus ook een aantal oogschaduw paletten(en nog veel meer). Het is ook helemaal niet duur, ik betaalde maar €5 voor dit palette. Bekijk hem op de site hier. Ik vind het altijd wel leuk om wat minder bekende merken te testen voor mijn blog, zo reviewde ik laatst ook een palette van het merk Focallure, lees hem hier. Dus here we go again!

Veel producten van Sheglam zien er uit als dupes. Ik denk dat dit palette en de anderen in deze lijn zijn geïnspireerd door de Hudabeauty pastel paletten. Ze hebben ook nog wel wat weg van de 9 pans paletten van Colourpop. Na een hoop wikken en wegen koos ik het Breeze palette uit, die 9 zachte, pastelachtige kleurtjes heeft.

Het palette zelf is trouwens groter dan ik dacht. Ik verwachtte ook het formaat van de 9 pans van Colourpop ongeveer, maar deze is toch een stuk groter, en ook de pans zijn ruim. De buitenkant van het palette ziet er ook al mooi uit. Mint van kleur met bloemetjes erop.

Sheglam Breeze palette swatches

Eerlijk jongens: ik had super lage verwachtingen van dit merk, en dit palette. Voor deze lage prijs verwacht ik niet zoveel, zeker niet als het ook nog eens van een webwinkel komt die zich specialiseert in kleding.

sheglam shein breeze palette swatches

De swatches zijn gemaakt zonder primer. Er zitten 4 matte kleuren in dit palette en 5 shimmers. De matte kleuren swatchten redelijk, de twee lichtste moest ik wel opbouwen. De shimmers voelden héél zacht aan maar met swatchen leken het meer op toppers, zo fijn zijn ze. Over het algemeen vond ik het niet heel slecht, maar ook niet bijzonder.

Ooglooks

sheglam breeze palette eyelook

Voor de eerste look heb ik enkel de rozige/nude tinten gebruikt voor een romantische, everyday look. De matte kleuren voelden best wel fijn. Ik moest ze wel wat opbouwen, maar ze blenden heel goed met elkaar. De shimmers zijn echt super zacht en waren in het echt meer aanwezig dan op de foto. Anders dan op de swatches vond ik ze toch prima gepigmenteerd.

sheglam breeze palette eyelook

Voor de 2e ooglook wilde ik wat meer van de andere kleurtjes gebruiken. Ook de mint en lila matte kleur werkten prima en ze blenden vooral echt heel makkelijk. Onder de shimmers in mijn ‘wing’ heb ik wel een glitterprimer aangebracht zodat ze de shimmers wat beter uit komen. Ook die vond ik weer prima werken eigenlijk.

Review

Eigenlijk ben ik echt wel verrast door dit palette! Voor €5 en van zo’n website had ik dit zeker niet verwacht. De pigmentatie op mijn oog was eigenlijk dik oké. Wel moet je de meeste kleuren opbouwen, maar alle kleuren blenden heel makkelijk in elkaar. Het lijkt misschien niet het meest gepigmenteerde palette, maar dit komt denk ik ook omdat het Breeze palette vooral lichte, zachte kleurtjes bevat. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar andere palettes van Sheglam nu, misschien dat ik er binnenkort nog meer ga bestellen 😉 Misschien doe ik dan ook een keer een shoplog van de kleding!

Bestel jij wel eens iets bij Shein?

You may also like

9 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.