Essence – Disney Princess Collectie| Review

Toen ik deze Disney Princess paletten van Essence voor het eerst voorbij zag komen op instagram, dacht ik meteen; die moet ik hebben! Al ben ik dan 28 jaar, ik hou nog steeds van Disney en zeker van disney prinsessen! Kijk je mee naar de paletten in deze collectie?

De Essence Disney Princess collectie

Er zitten 4 oogschaduw paletten in deze collectie : Jasmine, Tiana, Belle en Ariel. En dan is er nog een highlighter palette (Rapunzel) en een contour palette (Pocahontas).

Helaas kwam ik er al snel achter dat de Essence Disney Princess collectie een collectie is die alleen in Duitsland verkocht zal worden.. Gelukkig kon ik ze online nog bestellen. Ik kwam er later nog achter dat er ook nog kwasten bij de collectie horen, die heb ik er dus niet bij besteld.

De oogschaduw paletten

Ik ga als eerste de 4 oogschaduw paletten laten zien, de swatches en wat looks.

Boven l-r Jasmine – Tiana
Onder l-r Belle – Ariel

Wauw, wat een kleuren! Ik word zo blij van deze paletten van Essence. Ik moet zeggen dat ik de oogschaduw van Essence vaak wat saai vindt – het zijn meestal wat meer neutrale en zachte kleuren. Maar gelukkig zitten de Disney Princess paletten zitten vol met kleur en glitters! Ik ben zeer benieuwd hoe de kwaliteit is. Laten we eerst kijken naar de swatches.

essence disney princess palettes swatches

Super tof al die kleurtjes he? Eerlijk is eerlijk: niet alle kleuren waren perfect te swatchen. Ik moest bij de shimmer/glitter shades mijn vingers er flink indrukken om een mooie swatch te maken. De lichtere matte kleuren zijn helaas bijna allemaal niet erg gepigmenteerd, de wat donkere matte kleuren zien er daarentegen prima uit. 2 Kleuren vond ik echt opvallend: De blauwe shimmer shade uit het Belle palette, en de zilveren shimmer shade uit het Ariel palette. Wat zijn die zacht en gepigmenteerd! Ik ben erg benieuwd geworden hoe de paletten gaan werken op mijn ogen. Kijk je mee naar de looks?

Essence disney princess eyelooks
Boven l-r Jasmine – Tiana
Onder l-r Belle – Ariel

Dit zijn de looks die ik gemaakt heb met de paletten. Zoals je ziet kun je er alle kanten mee op! Maar nu de vraag waar we allemaal op hebben gewacht: hoe is de kwaliteit en hoe werken ze op de ogen?

Review

Eigenlijk werken ze net zoals ze swatchen. De kleuren moeten een beetje opgebouwd worden, maar ze blenden prima! De kleuren verdwijnen ook niet van mijn huid met het blenden.

De shimmer shades werken absoluut het beste als ik ze met mijn vinger op mijn ooglid aanbreng, met een kwast krijg ik er amper wat van te zien. Maar ze zijn wel heel mooi. Sommige hebben echt hele kleine reflecterende glitters erin. De meer losse glitters die in de paletten aanwezig zijn kun je het beste op een glitterlijm aanbrengen, maar dan nog vind ik ze niet heel spectaculair. De hele lichte matte kleuren zijn net zoals de swatches, weinig gepigmenteerd helaas. Maar de donkere matte kleuren zijn allemaal helemaal prima. Eigenlijk ben ik over het algemeen echt heel tevreden over deze paletten. En laten we eerlijk zijn: ik ga geen Jeffree Star kwaliteit verwachten van Essence paletten van €10!

Highlighter & Contour palette

essence rapunzel & pocahontas palette
l-r Rapunzel – Pocahontas

Dan nu verder met het Rapunzel (highlight) en Pocahontas (contour palette).

De highlighters swatchen allemaal heel mooi, ze zijn super gepigmenteerd en zacht. Overigens heb ik bij mijn looks ook bij elke een andere highligher gebruikt uit dit palette. Wel heb ik een kleine opmerking… ja Γ­k vind ze allemaal prachtig, waarschijnlijk omdat ze allemaal mooi op mijn lichte huid staan. Maar ik vraag me af of mensen met een donkere huidskleur deze ook kunnen hebben, ze zijn echt allemaal vrij licht.

Het Pocahontas palette is wederom heel mooi. Ik ben altijd op zoek naar een mooie contour shade, dus ik was hier erg benieuwd naar. De 2 lichte shades kun je gebruiken als soort van setting powder, om bijvoorbeeld je concealer mee te setten. De 3e tint is een ietwat warme kleur en zou ik persoonlijk niet gebruiken om mee te contouren, maar de 4e kleur, yes! Dat is een prachtige koele toon, perfect om mee te contouren! En de laatste kleur is voor mij dan weer te donker.

Deze 2 paletten werken gewoon helemaal top. De highlighters zijn super gepigmenteerd, en de contour shade die ik heb gebruikt heeft ook goede pigmentatie en blend goed uit op mijn gezicht. Wat een fijne toevoeging aan mijn collectie!

Dan als laatste nog een foto waarbij ik het Ariel palette palette op mijn ogen heb. Uit het highlighter palette draag ik de kleur helemaal rechtsonder en van het contour palette gebruik ik de middelste op de onderste rij.

Eind Conclusie

Conclusie: Deze paletten zijn niet alleen een must-have als je van Disney houdt, en ik ga ze ook niet alleen neerzetten omdat de verpakking mooi is. Ik ga ze zeker vaker gebruiken! Mijn favoriete palette uit deze collectie is het Ariel palette! En laat dat nu net ook mijn favoriete disney prinses zijn.. πŸ˜‰ Welke is jouw favoriet?

Deze collectie is alleen in Duitsland te koop bij de DM, of online te bestellen zoals ik heb gedaan via www.kosmetik4less.de. Jasmine, Tiana, Belle en Ariel €9,95 per stuk en Rapunzel en Pocahontas €7,95 per stuk.

Misschien vind je dit ook leuk:

Catrice Minnie & Daisy paletten Review: https://themakeupmommy.nl/catrice-minnie-daisy-signature-paletten-review/

Essence Spice It Up palette Review: https://themakeupmommy.nl/essence-spice-it-up-palette-review/

Colourpop So Jaded palette Review: https://themakeupmommy.nl/wp-admin/post.php?post=169&action=edit

You may also like

5 reacties

  1. Wat een leuke blogpost! Ik vind deze collectie echt prachtig en wat heb je mooie looks gemaakt met de paletten! Mijn fave is het Tiana palette! Dikke kus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.