Rare Beauty Melting Blush – Nearly Mauve | Review

rare beauty melting blush nearly mauve

Vorig jaar kwam Selena Gomez met haar eigen make-up lijn op de markt. Hier van heb ik al 2 reviews gedeeld, namelijk van de lip balm en van de liquid blush. Toen Rare Beauty hun nieuwe lijn aankondigden met onder andere deze Melting Blush, was ik meteen heel nieuwsgierig. De liquid blush vond ik al super fijn, dus deze Melting Blush die er al prachtig uit zag, wilde ik ook graag proberen. Lees je mee of ik deze net zo fijn vond als de liquid blush?

Rare Beauty Melting Blush

De Melting Blushes van Rare Beauty zijn beschikbaar in 5 kleuren en ze kosten $21. Ik bestelde de kleur Nearly Mauve. Je kunt ze bestellen op de officiΓ«le Rare Beauty website. Uiteraard kan je te maken hebben met douanekosten, aangezien ze in Amerika zitten. Ik hoop zelf dat in de toekomst Rare Beauty ook bij de Franse Sephora te koop zal zijn net als nu bij de Amerikaanse Sephora!

De blushes worden beschreven als een “liquid- like cream blush“. De blush is waterafstotend en heeft een natuurlijke, satin finish. Ik ben zelf wel benieuwd wat het verschil is tussen de Liquid blush en de Melting Blush!

De blush komt in een wit, kartonnen doosje. De blush zelf heeft een ovalen, lichtroze verpakking. Binnenin vind je een spiegeltje en de prachtig vormgegeven blush, hoe bijzonder ziet deze blush eruit?!

Swatch

rare beauty melting blush nearly mauve

Op de swatch ziet hij er in ieder geval al prima gepigmenteerd uit. De blush voelt super zacht en smeert makkelijk uit. De kleur valt bij mij een tikkeltje warmer uit dan ik had gedacht, maar ik vind hem er wel mooi uit zien.

De blush in gebruik

rare beauty melting blush nearly mauve

Hier zie je de blush aangebracht op mijn wangen. Op de onderste foto zie je hoe hij heel natuurlijk aangebracht kan worden! Het lijkt daar bijna alsof ik niks op heb, maar geloof me, zonder de blush zie ik eruit als een spook haha. Dit vind ik het grootste voordeel aan deze blush: het geeft je echt een natuurlijke look. Dit komt mede ook doordat hij niet matte opdroogt maar je inderdaad echt die mooie satin finish geeft.

De blush vind ik zelf het makkelijkste aanbrengen als je iets van concealer of gewoon foundation eronder hebt. Maar, hij kan ook aangebracht worden zonder iets op je huid. Ik vind alleen dat het dan iets meer vlekkerig aanbrengt en minder goed in je huid blend. Ik heb de blush meerdere keren aangebracht met mijn vingers, een kwast en een beauty blender. Het lukte allemaal prima, maar met een beauty blender heeft mijn voorkeur. Daarmee blend de blush echt heel goed in je huid voor het meest natuurlijke effect.

De blush is prima mee te werken, en ook goed op te bouwen. Je hebt maar een klein beetje nodig van de blush. Ik ‘dip’ mijn beauty blender letterlijk 1 of 2 keer zachtjes in de blush, en klaar. Het is ook super snel aangebracht!

Ik vind de Melting Blush nog net iets makkelijker aan te brengen dan hun andere blush, de Liquid blush. De Melting Blush droogt niet zo snel op en is ook makkelijker uit te blenden. Qua kleurenselectie vind ik wel dat je meer keuze hebt met de Liquid Blushes. Maar ik vind de kleur Nearly Mauve wel heel mooi en ik vind het echt een pareltje in mijn stash!

Xo, The Makeup Mommy

You may also like

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.