Pat McGrath Mattetrance Lipsticks | Review

pat mcgrath mattetrance lipsticks

Een merk wat ik nog niet eerder had geprobeerd, eerlijk gezegd omdat ik het veels te duur vind: Pat Mcgrath. Toen met Cyber Monday de Mattetrance lipsticks van Pat McGrath in de aanbieding waren van €39 voor €13 per stuk, vond ik het eindelijk eens een mooie prijs om er een paar te proberen! Kijk je mee wat ik er van vond?

Pat McGrath Mattetrance lipsticks

In mijn Makeup Haul Januari liet ik jullie al zien dat ik deze mattetrance lipsticks van Pat McGrath met Cyber Monday had gekocht. €13 is maar liefst 1/3 van de originele prijs, dus ik vond het nogal een aanbieding! Ik kocht de kleuren: Christy, Fever Dream, Elson en Full Blooded. Je kunt ze bestellen via de officiele Pat McGrath site. Leuk detail: je krijgt bij Pat niet te maken met douanekosten! Het duurde wel een behoorlijke tijd voordat de lipsticks aankwamen, maar goed uiteindelijk kwamen ze toch.

Uiteraard hebben deze Mattetrance lipsticks een matte finish en beloven ze super goed gepigmenteerd te zijn.

Allereerste: de buitenste verpakking is al echt geweldig! 2 van de 4 hadden dezelfde verpakking en de andere twee waren allebei anders. Ik vind ze er allemaal heel speciaal uitzien, met mooie artwork. En dan is er ook nog het detail van de doosjes sluiten en openmaken: met een touwtje die je om het rondje heen kunt wikkelen maak je de verpakking vast. Maak je hem open kun je dus heel het doosje uitvouwen.

De verpakking van de lipsticks zelf zien er ook prachtig uit, heel luxe. Glanzend zwart met gouden details en de gouden mondjes erop, super leuk! Ze voelen ook gewoon al luxe aan. De lipsticks hebben zo goed als geen geur.

Swatches

pat mcgrath mattetrance lipsticks swatches christy fever dream elson full blooded

De Mattetrance lipsticks zijn inderdaad stuk voor stuk heel goed gepigmenteerd. Ze voelen zo met de eerste indruk niet droog aan en glijden eigenlijk best creamy over mijn arm. Ik vind de kleuren eigenlijk allemaal heel mooi!

pat mcgrath mattetrance lipsticks christy swatch
Christy
pat mcgrath mattetrance lipsticks fever dream swatch
Fever Dream
pat mcgrath mattetrance lipsticks elson swatch
Elson
pat mcgrath mattetrance lipsticks full blooded swatch
Full Blooded

Ik ben in ieder geval heel blij met de kleuren die ik uitgekozen heb, ik vind ze allemaal mooi! Christy is een beige nude, Fever Dream is een perzikachtige kleur die ik geweldig vind voor everday: genoeg kleur maar toch ingetogen. Hij doet me denken aan de Kylie Cosmetics Blushing Babe lipstick die ik al eens gereviewed heb. Elson is echt een hele mooie klassieke rood en Full Blooded is een donkere, diepe wijnkleur met een licht vleugje paars. Fever Dream en Elson zijn mijn favorieten.

De lipsticks in gebruik

De lipsticks zijn ook bij het aanbrengen op mijn lippen super gepigmenteerd. Je kunt ze makkelijk aanbrengen en voelen in eerste instantie wat creamy aan. Ze zien er dan ook nog niet helemaal matte uit op mijn lippen. Na ongeveer een half uur tot een uur drogen ze op tot een matte finish.

De eerste twee keer dat ik een van de lipsticks droeg, was ik niet onder de indruk. Dit kwam omdat ik al was gaan eten of drinken voordat de lipsticks ‘opgedroogd’ waren tot de matte finish die ze uiteindelijk zijn. En dan gaat de lipsticks snel van het binnenste van je lippen af. Daarna heb ik ze nog een paar keer getest waarbij ik ze wel volledig liet opdrogen en toen was ik een stuk blijer πŸ˜‰ Ze zijn zelfs bijna transfer proof als ze opgedroogd zijn! En blijven dan met wat drinken of iets kleins eten prima zitten. Met een avondmaaltijd smudgen ze wel wat en gaat de lipstick wel aardig van mijn lippen af. Wat nog een groot voordeel is: je voelt deze lipsticks gewoon nΓ­et zitten. Je zou bijna vergeten dat je een lipstick op hebt, zo comfortabel zijn ze! Uiteindelijk ben ik dus toch wel heel blij met mijn Pat lippies!

Heb jij iets van Pat McGrath in je stash? En welke kleur vind jij het mooist?

Xo,

The Makeup Mommy

You may also like

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.