Olaz Regenerist Retinol 24 | Review

Olaz Regenerist Retinol 24 moisturizer, serum en oogcrème

Primeur op mijn blog hier: de allereerste blog over (maar liefst 3) skincare producten! Zo tijdens deze quarantaine-tijd kunnen we onze huid eens even extra verwennen. Lees je mee wat ik van deze lijn vind?

De producten

De Regenerist Retinol 24 lijn van Olaz bevat een moisturizer(50ml), serum(40ml) en oogcrème(15ml). De producten beloven je huid extra te hydrateren en je ook nog eens een gladdere, stralende huid te geven. Alle drie de producten gebruik je ‘s avonds voor het naar bed gaan, zo heeft je huid ‘s nachts de tijd om te herstellen.

Olaz combineert vitamine B3 met het retinoïdecomplex van Olaz. Retinol is een vorm van vitamine A en helpt je huid tegen veroudering. Het helpt oa je rimpels en lijntjes te bestrijden, maar ook pigmentvlekken en grove poriën. De producten zijn ook nog eens gemaakt zonder kunstmatige kleurstoffen, parfums en oliën.

Mijn ervaring

Ik heb alle producten al bijna 2 maanden in gebruik, en vandaag ga ik jullie vertellen hoe ik het gebruik heb ervaren.

Night Serum

Nadat ik mijn gezicht ‘s avonds helemaal heb schoongemaakt, breng ik eerst het Night Serum aan op mijn huid. Dit ging voor mij niet al te makkelijk; ik weet niet of ik toevallig een defect product heb, maar het pipetje werkt bij mij niet naar behoren. Ik moet meerdere keren in het flesje dopen met het pipetje voor ik genoeg op mijn huid heb.

Na het aanbrengen trekt het eigenlijk heel snel in. Heel fijn vind ik het eerlijk gezegd niet voelen, mijn huid is heel droog en het serum laat het niet direct beter voelen helaas.

Night Moisturizer

Daarna volg ik met de Night Moisturizer. Meteen bij de eerste keer dat ik deze gebruikte, merkte ik al op hoe fijn deze voelt! De crème is heel zacht en gelukkig helemaal niet vet. In tegenstelling tot het serum voelt deze crème heerlijk op mijn huid! Deze moisturizer is na zo’n 5 tot 10 minuten helemaal ingetrokken bij mij. Daarna voelt mijn huid heel glad en zacht aan, heel fijn!

Night Eye Cream

Als laatste breng ik het de oogcrème aan op mijn oogleden en rondom mijn ogen. Kijk uit dat het niet in je oog komt, dan moet je het direct uitspoelen. In eerste instantie was ik wel fan van deze oogcrème, wederom trekt het redelijk snel in en het voelt fijn op de ogen. Het is een dunne crème dus je voelt het amper zitten. Maar na zo’n 2 weken begon ik last te krijgen van 1 van mijn oogleden. Waarschijnlijk dom van mij, maar mijn oogleden voelen vaak droog dat ik denk ik smeer het daar ook..

Jullie weten natuurlijk wel dat ik redelijk veel oogschaduw draag, maar ik heb eerlijk gezegd nog nooit echt last gehad van pijnlijke oogleden. Nu had ik een pijnlijk, droog plekje op 1 van mijn oogleden, en ik had het idee dat het door de oogcrème erger werd. Dit heb ik nog uitgeprobeerd door de crème een paar dagen niet te gebruiken, en toen voelde het wat beter. Toen ik de oogcrème daarna weer gebruikte, voelde mijn ooglid de dag erna weer branderig en pijnlijk. Helaas… Ik weet niet zeker of het plekje is ontstaan door deze oogcrème te gebruiken, of dat het alleen extra irriteerde. Either way, als je een gevoelige/droge huid daar hebt zou ik deze niet aanraden. Conclusie hiervan, smeer oogcrème liever rondom je ogen, maar niet op je oogleden haha.

Conclusie

Maar wat merk ik nu van de effecten? Ik ben hier echt heel eerlijk in: binnen een paar weken heb ik echt het idee gekregen dat de rimpels/lijntjes in mijn voorhoofd (joe ik ben al bijna 30!) minder zijn geworden! Het voelt ook echt elke dag alsof mijn huid glad getrokken wordt. De oogcrème heb ik eigenlijk niet meer gebruikt daarna haha.. maar kan ik natuurlijk wel prima voor onder mijn ogen/rondom nog steeds gebruiken.. smeer het alleen niet op je oogleden.

Ik ben het meest positief over de night moisturizer, deze voelt gewoon echt heerlijk aan. Ik denk dat de combinatie van het serum en de moisturizer gewoon echt goede dingen doet voor mijn huid, dus ik blijf dit zeker gebruiken!

Gebruik jij skincare producten met Retinol?

De Olaz Regenerist Retinol 24 producten zijn oa bij Kruidvat te koop. Het serum kost €34,99, de moisturizer €39,99 en de oogcreme €24,99.

Misschien vind je dit ook leuk:

Essie Care Set Review: https://themakeupmommy.nl/essie-care-set-review/

Fenty Beauty Sun Stalk’r Bronzer Inda Sun Review: https://themakeupmommy.nl/fenty-beauty-sun-stalkr-bronzer-inda-sun/

You may also like

5 reacties

  1. Ik dacht dat het aan mij lag met dat pipetje, maar dat is dus gewoon het product zelf wat niet handig gemaakt is. Zonde voor zo’n duur product

  2. Hallo
    Na de nacht vreme van retinol olaz erge branderige huid en jeukem kreeg vocht onfer me ohen en moest na 3 dagen naar ziekenhuis heel me huid was verbrand en kapot heb creme gekregen om te koelen en deslorantadin creme gehad ook moet ik naar huid therapeut omdT me huid kapot is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.