Olaz – Daily Facials Gezichtsreinigingsdoekjes | Review

olaz daily facials reinigingsdoekjes

Deze Olaz Daily Facials Reinigingsdoekjes beloven je huid te reinigen en stralend achter te laten. Het zijn droge doekjes die je enkel met water activeert tot een zacht reinigingsdoekje. Het klinkt heel makkelijk, lees je mee wat i er van vond?

Olaz Daily Facials Gezichtsreinigingsdoekjes

olaz daily facials reinigingsdoekjes

Allereerst: ik heb de Engelse versie van deze Olaz Daily Facials gezichtsreinigingsdoekjes, vandaar dat er als merk ook ‘Olay’ op staat, wat in Nederland natuurlijk Olaz is. De beschrijving en de naam van de doekjes is daarom ook anders en heb ik uiteraard in het Nederlands gezet voor deze review. In het Engels zie je wel nog staan ‘water-activated’ wat je dus in het Nederlands een beetje mist. De doekjes werken namelijk pas als je ze nat maakt.

Deze reinigingsdoekjes van Olaz zijn afgewerkt met een zacht reinigende structuur. Reinig je huid en verwijder onzuiverheden voor een stralende huid. Het zal vuil, olie en makeup grondig verwijderen, zelfs mascara!

Het “5-in-1” principe betekend dan ook:

  • verwijdert makeup
  • reinigt
  • exfolieert
  • laat je huid stralen
  • houd vocht vast

De Olaz Daily Facials gezichtsreinigingsdoekjes kun je oa kopen bij Kruidvat voor €7,99 per pak. Een pak bevat 30 doekjes.

Eerder heb ik al een review gedeeld over de Olaz Regenerist Retinol 24 lijn, je kunt de review hier nog lezen.

Verpakking

olaz reinigingsdoekjes

De Olaz gezichtsreinigingsdoekjes komen in een kartonnen verpakking. Daarin vind je een roze plastic verpakking waar de doekjes in zitten. De doekjes zijn in vieren gevouwen en nemen zo eigenlijk heel weinig ruimte in.

De Olaz Daily Facials Reinigingsdoekjes in gebruik

De doekjes zijn erg makkelijk in gebruik. Maak een doekje een beetje nat onder de kraan en wrijf het doekje tussen je vingers. Meteen zie je dat er een soort van zeep ontstaat(niet echt zeep want de doekjes zijn zeepvrij; maar ze schuimen wel heel goed, het lijkt dus wel zeep.) en kun je je gezicht ermee reinigen.

Make-up kan je makkelijk verwijderen met deze doekjes. Mascara lukt ook zelfs, al heeft dat wel echt wat meer moeite nodig. Ik moest meerdere keren wrijven om echt mijn mascara te verwijderen. Gelukkig prikte het niet in mijn ogen.

Na gebruik van de reinigingsdoekjes voelt mijn huid schoon aan. Wel voelt mijn huid wat droog en moet ik echt volgen met moisturizer. Deze doekjes zijn geschikt voor de normale huid; ik heb sowieso al een droge huid dus daar zou het aan kunnen liggen.

Review

Wat vond ik nu uiteindelijk van deze Olaz reinigingsdoekjes? Ik vind dat ze makkelijk in gebruik zijn. Ik zie ook zeker een groot voordeel als je op reis gaat bijvoorbeeld, het neemt weinig ruimte in en je hoeft enkel water te gebruiken en klaar. Daarnaast voelen ze niet ruw op je gezicht oid. Ze zijn misschien niet zo zacht als een watje maar het voelt niet vervelend.

Voor mij persoonlijk vond ik echter de geur en het ‘zeep’-gehalte te heftig. Ik houd helemaal niet van sterke zeepgeuren. Ook schuimt het echt héél erg op mijn gezicht en ik vind dat niet erg prettig. Ik kan me voorstellen dat dit voor anderen geen probleem zal vormen, dit zal echt liggen aan je eigen voorkeur. De doekjes zelf werken prima, dus daar kan ik niets over zeggen. Ik vond ze zelf gewoon niet zo prettig in gebruik.

Ik hou het liever bij mijn Jelly Cleanser die ik momenteel gebruik van Nip + Fab. Lees de review hier. Wat gebruik jij om je gezicht te reinigen?

*Dit artikel bevat artikel(en) die ik ontvangen heb.

You may also like

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.