Nip + Fab – Salicylic Gel Cleanser | Review

nip + fab salicylic gel cleanser

Ik was alweer even op zoek naar een nieuwe cleanser toen ik een aanbod kreeg om wat producten te testen. Mijn oog viel op deze Salicylic Gel Cleanser van het, voor mij, onbekende merk Nip + Fab. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt door de vrolijk gekleurde verpakkingen en ik besloot om deze te proberen! Lees je mee?

Nip + Fab

Voor wie net als mij nog onbekend is met het merk Nip + Fab, het is een merk uit de UK, wat zowel skincare en makeup producten verkoopt. Hun skincare is de eerste focus en de producten hebben vrolijk gekleurde verpakkingen. De make-up lijn is volgens Nip + Fab een verlengde van hun skincare, wat je huid er nog mooier uit zal laten zien.

De prijzen liggen iets duurder dan drugstore producten, maar zijn vind ik toch nog vrij budget. Zo kost deze Salicylic Fix Gel cleanser €11,95 en is te koop via Anvy.nl. Ik mocht van Anvy enkele producten ontvangen om te reviewen, zo schreef ik eerder al over de Kiss Magnetic Eyeliner & Lash Kit, en het Sleek Chasing the Sun palette.

Salicylic Fix Gel Cleanser: ingrediënten

Deze cleanser heeft als belangrijkste ingrediënt salicylic acid, oftewel salicylzuur. Salicylzuur heeft een exfoliërende werking en is daarmee vooral geschikt voor een onzuivere huid. Salicylzuur dringt diep in de poriënlaag door, waardoor het zowel de opperhuid als dieper in de poriën exfolieert. Ideaal voor mensen met mee-eters, puistjes en andere oneffenheden.

Naast Salicylzuur is een belangrijk ingrediënt van deze cleanser: allontoïne. Deze stof stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en verzacht en beschermd de huid. Ook hydrateert het je huid.

Salicylzuur kan je huid uitdrogen, maar dankzij de combinatie met allantoïne is dit niet het geval en zal deze cleanser je huid schoon en verzorgd achter laten, en dus niet uitgedroogd.

De Nip + Fab Salicylic Gel Cleanser in gebruik

Deze cleanser komt in een lang, smal, hardroze flesje met een pompje. Dit laatste vind ik persoonlijk erg handig. Een nadeel eraan vond ik dat je er snel teveel uit pompt en het dan erg schuimt, het is soms lastig om een klein beetje te gebruiken. Je hebt namelijk ook maar een klein beetje nodig. De cleanser heeft een lichte, frisse geur, is kleurloos en heeft een vrij dunne substantie.

nip + fab salicylic gel cleanser

Je kan deze cleanser het beste gebruiken op een vochtige huid. Masseer het dan in en spoel daarna alles af met water. Je hebt echt maar een klein beetje nodig en dan gaat het al goed schuimen. Het pompje is voor mij een voordeel en een nadeel : handig in gebruik, maar moeilijk te doseren. Vaak heb ik teveel en moet ik echt flink wassen om al het schuim van mijn gezicht te verwijderen 😉

Als ik mijn gezicht dan gewassen heb, voelt mijn huid heel schoon. Wel voelt mijn huid ietsje droog, maar ik heb erger meegemaakt haha. Ik heb ook een vrij droge huid, maar ik wilde deze cleanser graag proberen omdat ik de laatste tijd wat meer last heb van onzuiverheden op mijn huid. Ik breng na het gebruik van deze cleanser sowieso altijd een moisturizer aan, en dan heb ik geen last meer van droge huid.

Review

De Nip + Fab Salicylic Gel Cleanser vind ik fijn in gebruik. Hij doet goed wat hij doen moet: hij verwijderd moeiteloos al mijn makeup. Zelfs de meest dramatische ooglooks zijn er binnen no-time van af (zelfs glitters!).

Vanwege de zuur wordt er afgeraden om de cleanser in en rondom je ogen te gebruiken. Ik kan je vertellen, het gaat inderdaad prikken. Wel gebruik ik het dus op mijn oogleden maar ben er wel voorzichtig mee. Restjes mascara, laatste lijmrestjes etc verwijder ik met bijv micellair water nog eens.

Ik vind het inderdaad meevallen hoe zeer dit product mijn huid uitdroogt en daar ben ik blij mee. Van de meeste cleansers wordt mijn huid nog droger.

Een ander heel fijn voordeel? Al na één week deze cleanser te hebben gebruikt, begon ik verschil te merken aan mijn huid. De laatste tijd heb ik van die hele kleine ‘pukkeltjes’ op mijn voorhoofd waar ik me behoorlijk aan begon te irriteren. Na een week deze cleanser te hebben gebruikt begonnen deze plekjes minder te worden, en dat werd in de 2 weken daarna dat ik hem heb gebruikt nog veel minder. Dit product exfolieert je huid dus inderdaad heel goed en werkt goed bij onzuiverheden!

Kende jij dit merk al of heb je er al eens iets van geprobeerd?

*Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb.

You may also like

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.