Morphe – Sweet Oasis Collectie | Review

morphe sweet oasis collectie palette kwastenset lipgloss set

Ik mocht vorige week een wel héél leuk pakketje in ontvangst nemen, namelijk de hele Sweet Oasis collectie van Morphe! Deze collectie bestaat uit een oogschaduw palette, een kwastenset en een mini lipgloss trio en ik laat ze vandaag allemaal aan jullie zien! Kijk je mee?

Morphe Sweet Oasis Collectie

De Sweet Oasis collectie is de meest recente collectie van Morphe, geïnspireerd op een prachtige zonsondergang in een tropisch paradijs. Dit zie je ook goed terug op de verpakkingen van de producten. De collectie bestaat uit het 35S Sweet Oasis Artistry Palette, de Sweet Oasis (6 piece) Eye Brush Set en de Sweet Oasis Mini Lipgloss trio. Ik mocht alledrie de producten ontvangen (hoe gaaf!!) en zal ze stuk voor stuk uitgebreid reviewen in dit artikel.

Je kunt de producten bestellen via Douglas, TheMakeupSpot of Morphe EU zelf. En wist je al dat er in Amsterdam een Morphe Store zit?! Als de winkels weer open gaan wil daar zeker een keer naar toe! De prijzen verschillen overal iets, maar zijn ongeveer €27 voor het palette, €23 voor de kwasten set en €18 voor de lipgloss trio. Op Morphe zelf kun je ook een bundel kopen van alledrie, deze kost €56!

35S Sweet Oasis Artistry Palette

Zowel de buitenste verpakking als het de buitenkant van het palette zelf zien er bijna identiek uit. De prachtige kleuren die je binnenin het palette ziet, vind je ook al terug op de verpakking.

Binnenin vind je een mix van die prachtige roze en turqoise tinten, maar ook een aantal nude tinten. Ik vind het palette er mooi uitzien, maar hij had van mij wel wat kleiner mogen zijn. Dit is zoals we allemaal wel weten vaak het geval bij Morphe paletten; hele grote paletten met eigenlijk een aantal tinten erin die overbodig zijn. Een ander groot palette wat ik van Morphe heb gereviewd is het 35C Everyday Chic palette.

morphe sweet oasis palette swatches
morphe sweet oasis palette swatches
morphe sweet oasis palette swatches

De swatches heb ik in drie delen opgedeeld: het nude, roze, en turqoise deel. Sommige van de lichtste tinten in het nude gedeelte zie je amper op de foto, dit komt omdat die heel dicht bij mijn huidskleur liggen. Over het algemeen swatchte het palette prima. Sommige mattes moest ik iets opbouwen, maar de shimmers waren vaak met 1 veeg al volledig gedekt! Die zijn echt super gepigmenteerd!

morphe sweet oasis collectie palette eyelook
morphe sweet oasis collectie palette eyelook
morphe sweet oasis collectie palette eyelook

Lookjes! Ik had echt plezier in het maken van lookjes met dit palette. Ik ben vooral zó blij met de eerste look! De kleuren vind ik allemaal super mooi bij elkaar. De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd. Sommige mattes moeten wel wat opgebouwd worden, en ze blenden niet allemaal even mooi, zols je kunt zien bij mijn 3e look.. ik vermoed dat het lag aan de donkerpaarse kleur die ik in mijn outer corner wilde blenden. (Donker) Paarse kleuren zijn nog al eens moeilijker om te blenden. Verder had ik eigenlijk weingi moeite met de looks. De shimmers zijn mooi maar niet spectaculair. Al met al is het gewoon de Morphe kwaliteit die ik gewend ben! Gewoon een dikke voldoende.

Sweet Oasis 6 Piece Brush Set

De kwastenset bestaat uit 6 kwasten. De volgende kwasten zitten er bij:

  • Small Chisel Fluff Brush
  • Large Chisel Fluff Brush
  • Tapered Mini Blender Brush
  • Pro Firm Blending Fluff Brush
  • Eyeliner Brush
  • Detail Smudger Brush

Ik heb de kwasten allemaal uitgeprobeerd tijdens het maken van de looks. Daarbij heb ik ook geen andere kwasten gebruikt! Ik vind het dus een vrij volledig setje wat betreft oogschaduw kwasten. De kwasten voelen zacht en zijn qua kwaliteit gewoon goed, wat ik gewend ben van Morphe. Ik heb al aardig wat kwasten, maar mijn Morphe kwasten zijn zeker 1 van mijn favorieten. En oogschaduw kwasten heb ik nooit genoeg eerlijk gezegd, dus met dit setje ben ik ook heel bij!

Met de 2 fluff brushes kun je goed je oogschaduw aanbrengen. Met de 2 blending brushes kun je je oogschaduw prima uitblenden, het mini blender kwastje is perfect voor blenden in je crease bijvoorbeeld. Het eyeliner kwastje zou ik persoonlijk niet zo snel voor eyeliner gebruiken, omdat ik liever een schuine kwast daarvoor gebruik. Ik heb hem in deze looks gebruikt om de shimmer oogschaduws aan te brengen. Oké en de laatste kwast: de Detail Smudger, is echt het perfect kwastje om met concealer of een base een cut crease te maken!! Daar is ie weliswaar niet voor bedoeld, maar het kleine formaat en de vorm maakt het voor mij perfect daarvoor!

Sweet Oasis Mini Lip Gloss Trio

In de lip gloss trio van deze collectie zitten de volgende kleuren: Tipsy, Shimmer en Groupie. Ze worden beschreven als high-shine met een never-sticky-finish.

morphe sweet oasis collectie mini lipgloss trio swatches

Ik ben eerlijk gezegd geen lip gloss fan. Ik heb ze uiteraard wel geprobeerd en gedragen een hele dag. 1 Ding moet ik wel zeggen: ze zijn inderdaad niet plakkerig en dat vind ik een groot pluspunt, want daar heb ik echt een hekel aan haha. Ze zijn niet heel erg aanwezig qua glans, ik vind ze net mooi. Ze bevatten fijne shimmers maar ook niet té. Groupie is mijn favoriet, ik ben nu eenmaal een sucker for berry-tinten. Shimmer vind ik ook mooi. Tipsy zou ik nooit zo dragen, maar is wel ideaal om over een lipstick heen te doen!

De lipglosses blijven prima zitten na wat drinken of iets kleins eten, maar met echt een maaltijd vervagen ze wel snel. Logisch, voor een gloss vind ik. Ik vind ze verder prima!

Morphe Sweet Oasis Collectie

Wat een heerlijke collectie. Ik ben super tevreden over alle producten en ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik ze heb mogen ontvangen! Wat vind jij van deze collectie? Ga je er iets van kopen?

Xo,

The Makeupmommy

*Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.