in budget, haircare, review

Maui Moisture – Revive & Hydrate + Shea Butter Shampoo

at

Even een keer wat anders dan makeup, maar hoort toch bij beauty vind ik. Kennen jullie deze shampoo lijn al? Ik kwam hem tegen in de Kruidvat waar ze nog in de aanbieding waren ook. Ik was al op zoek naar een shampoo zonder sulfaten, siliconen etc, en deze shampoo beloofd dat alles plus ook nog eens vegan te zijn. Mijn interesse was gewekt – maar is het ook een fijne shampoo om te gebruiken?

Er waren diverse varianten van deze Maui Moisture shampoo te koop, maar ik ben gegaan voor de Revive & Hydrate versie, omdat mijn haar nogal eens droog en futloos kan zijn. Er is bijvoorbeeld ook nog een variant speciaal voor krullend haar, dun haar of voor sterker haar. Plus deze was ook nog eens roze, dat is altijd leuk haha!

Ik gebruikte tot kort hiervoor de Loving Blends shampoo van Garnier, en hoewel ik die heerlijk vind ruiken deed het niet veel voor mijn haar, ik heb het idee dat mijn haar er alleen maar droger van wordt. Plus ik wil eigenlijk het liefst gewoon een shampoo zonder sulfaten en siliconen (het liefst ook nog zonder parabenen). Ik heb zulke shampoos eerder gebruikt van Dr Organics, maar daar werd mijn haar op een gegeven zó stug van dat ik weer teruggegaan ben naar een ‘gewone’ shampoo, die van Garnier dus, maar op den duur werd mijn haar weer droog. Ik ben er nu in ieder geval wel over uit en ik wil écht een shampoo vinden zonder al die troep die wél werkt voor mijn haar, dus here we go!

Wat het beloofd: zachter maken en het helen van droog, beschadigd haar. Ook is de shampoo vrij van: minerale olien, siliconen, SLS, sulfaten, synthetische verf en ALES. Het bevat puur kokoswater, Aloë Vera extract én is Vegan! Klinkt goed, toch?

Op de laatste foto zie je de ingrediëntenlijst. Nu ben ik niet zo’n pro dat ik weet wat alles betekend, maar ik zie toch wel een aantal ingredienten die niet zo heel fijn zijn en je huid kunnen irriteren bijv, zoals Propylene Glycol, Cocamidopropyl Betaine en uiteraard parfum. Jammer. Het is dus niet zo troepvrij als ik dacht, hoewel het natuurlijk al een heel aantal schadelijke ingredienten wel mist.

Dan nu verder met – wat vind ik nu eigenlijk van de shampoo? Ik heb de shampoo nu enkele weken in gebruik en ik moet eerlijk zeggen dat ik hem best wel heel fijn vindt. Hij ruikt ten eerste súper lekker – al kan ik niet helemaal de vinger leggen op waarnaar, iets met shea boter, aloë vera en iets fruitigs. Meteen bij de 1e keer dat ik hem gebruikte merk ik al bij het uitspoelen van de shampoo dat mijn haar zacht voelde – bijna alsof ik een conditioner uitspoelde! Nu na twee weken is dat nog steeds zo, ik ben gewoon verbaasd en verrast dat mijn haar zacht voelt na het gebruik van shampoo, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik heb ook echt wel het idee dat mijn haar er beter uitziet, minder droog! Dus wat dat betreft vind ik dat de shampoo goed zijn werk doet!

Ik vind het jammer dat de shampoo niet volledig vrij is van schadelijke ingrediënten, maar ik vind het al een heel pluspunt dat het een vegan shampoo is die uitgesloten is van een aantal slechte stoffen. Ook ben ik tot nu toe heel blij met wat deze shampoo voor mijn haar doet. Niet helemaal tevreden dus met de ingrediëntenlijst, maar wel tevreden over het gebruik. Het blijft nog een zoektocht naar de perfecte shampoo, maar voor nu ben ik blij met deze en zal ik hem denk ik zeker vaker aanschaffen!

Heb jij deze al gespot in de Kruidvat en ga je hem proberen?

De Maui Moisture shampoos zijn oa bij Kruidvat te koop voor €11,99 voor een fles van 385ml.

Avatar

themakeupmommy

2 Comments

 1. Avatar
  theNextG1rl

  Alleen al voor de verpakking zou ik hem willen proberen! Maar klinkt ook nog eens goed.

  10 . dec . 2019
 2. Avatar
  Tamara

  Die verpakkingen alleen al zijn mooi ik ga deze ook eens proberen

  16 . dec . 2019

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *