Made By Mitchell – Feet On The Ground Palette | Review

made by mitchell feet on the ground palette

MMMMitchell is een bekend persoon in de beauty wereld, die onlangs zijn eigen make-up brand is begonnen. Made By Mitchell is zijn merk en ik kocht met de Cyber Monday Sale het Feet On The Ground Palette. Ben je ook benieuwd naar zijn merk, lees dan snel mee!

Made By Mitchell – Feet On The Ground Palette

Made By Mitchell kwam uit met 2 grote oogschaduw paletten en 1 kleine. Feet On The Ground is 1 van de 2 grote paletten, en deze bevat vooral groene en aarde tinten. Ik koos voor deze voor de, voor mij, unieke kleurencombinatie. Maar ook omdat deze wat draagbaarder is dan het andere grote palette, Head In The Clouds. Ik kocht het palette met de Cyber Monday Sale met een dikke korting, dit kon je al lezen in mijn Makeup Haul Januari. Helaas kreeg ik wel te maken met douanekosten. (hooray for Brexit..not).

Het Feet On The Ground Palette kost normaal gesproken £45. Let dus wel op dat je waarschijnlijk te maken zal hebben met douanekosten. Je kunt het merk alleen nog bestellen via de officële Made By Mitchell site.

Aan de verpakking kun je het kleurenthema al goed zien. Groen, bruin en geel. Het logo van Made By Mitchell staat er groot op. Het palette zelf is echt behoorlijk groot. Hij bevat 25 oogschaduws en de pans zijn ook vrij groot. Er zit ook nog een grote spiegel binnen het palette. Wat ik leuk vind: alle paletten worden geleverd in en soort zachte sleeve. Hierdoor krijg je echt een luxe gevoel, en is je palette extra beschermd!

Swatches Feet On The Ground

made by mitchell feet on the ground swatches
made by mitchell feet on the ground swatches

De swatches van het palette. Ik vind het jammer dat het palette niet ehct consistent is. Sommige kleuren swatchen echt geweldig, en anderen zijn weinig gepigmenteerd of moet je heel erg opbouwen. Sommige shimmers zijn meer toppers en andere zijn echt full coverage. Dit vind ik op zich niet zo erg want hier kun je gewon andere soorten effecten mee krijgen. Maar van matte oogschaduws verwacht ik wel dat ze gewoon allemaal van dezelfde kwaliteit zijn. Sommige zijn met 1 veeg volledig dekkend en andere kan ik 5 keer over heen gaan en dan is het nog niet wat ik wil to be honest..

Ooglooks

eyelook made by mitchell feet on the ground
eyelook made by mitchell feet on the ground

Ik wilde 1 look maken met de groene tinten, en 1 waarbij ik echt de andere kleuren in het palette gebruikte. Bij de eerste look kun je echt zien dat ik bijvoorbeeld met de donkerpaarse kleur moeite had om hem aan te brengen en uit te blenden. Terwijl andere kleuren zoals de gele en lichtgroene wel goed presteren. Bij mijn 2e look had ik juist totaal geen moeite met het blenden en dat zie je dan ook terug op de foto, vind ik.

Conclusie

Voor mij is de conclusie: het is een mooi palette met gave kleuren, maar het is de £45 niet waard (omgerekend zo’n €51). Het palette is echt niet slecht hoor! Maar als je er zo’n hoog prijskaartje aanhangt verwacht ik ook dat het héle palette goed presteerd. Al met al vind ik wel dat het merk potentie heeft, want sommige oogschaduws zijn echt geweldig en boven verwachting. Ik hoop dat Made By Mitchell in de toekomst gaat werken aan de kwaliteit en zorgt dat alle oogschaduws zo fantastisch zijn! Dan ga ik weer overwegen om de prijs ervoor te betalen 😉

Xo

The Makeup Mommy

You may also like

6 reacties

  1. Oeh, die swatches vallen me eigenlijk best wel tegen! Zeker voor die prijs mag je wel wat meer verwachten, zoals je al zegt. De kleuren in zijn andere palette spreken me net iets aan, maar na het zien van deze review ga ik hem toch maar van mijn wishlist halen denk ik. Al vind ik de looks die je ermee gemaakt hebt erg tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.