Lottie London x Laila Loves collectie | Review

lottie london x laila loves collectie

Laatst kreeg ik een heel leuk pakketje binnen, namelijk de volledige collectie van Lottie London in samenwerking met Laila Loves! Ik heb de hele collectie geswatcht en getest, kijk je mee?

Lottie London en Laila Loves

Ik moet eerlijk bekennen dat nog nooit eerder iets heb geprobeerd van het merk Lottie London. Ik heb het wel eens zien liggen in de Kruidvat, maar nog nooit iets meegenomen. Laila Loves is een beauty influencer op Instagram en ik volgde haar ook al. Blijkbaar hebben Lottie London en Laila Loves al eerder samen een collectie gemaakt en is dit dus de 2e keer dat ze samenwerken!

De collectie bestaat uit 2 oogschaduw paletten, een highlighter compact, twee lip balms en 3 glitter eyeliners. Ik heb de collectie vooralsnog niet online gezien bij Kruidvat, maar het ligt al wel in de fysieke winkels!

Lottie London x Laila Loves oogschaduw paletten

De twee oogschaduw paletten kosten €6,95 per stuk en bevatten elk 6 oogschaduws. Sahara bevat vooral nude, maar warme tinten en Fantasy is iets speelser met een royal purple en donkere koraal kleur.

lottie london x laila loves sahara fantasy paletten
lottie london laila loves sahara palette swatches
lottie london laila loves fantasy palette swatches

Omdat ik het merk nog niet echt kende, en het een budgetmerk is wat bij de Kruidvat verkocht wordt, waren mijn verwachtingen eerlijk gezegd niet heel hoog. Toen ik de eerste kleur uit het Sahara palette swatchte viel ik bijna uit mijn stoel. Zooo dan! Wát een pigment!

Sahara bevat 3 metallics, 2 shimmers en 1 matte kleur. Fantasy bevat 3 metallics en 3 shimmers. Jammer dat er niet 1 of 2 mattes in zitten, dat vind ik toch wat makkelijker én fijner om een ooglook mee te maken. Maar dat gezegd hebbende, het pigment van beide paletten is écht heel erg goed. Vooral de metallics zijn echt geweldig!

lottie london laila loves sahara palette eyelook
lottie london laila loves fantasy palette eyelook

De bovenste ooglook maakte ik met het Sahara palette, en de onderste met het Fantasy palette. Ook op mijn ogen werkten de beide paletten goed! Het pigment is echt dik in orde, van zowel de matte, shimmer en de metallic finishes. De metallic oogschaduws knallen echt van de foto af! Ze zijn ook makkelijk met elkaar te blenden. Met de paarse kleur uit het Fantasy palette had ik wel wat fall-out, maar dat was wel te verwachten met deze finishes. Verder vond ik het lastig om een look te maken zonder matte oogschaduws. Dan is het in het Sahara palette toch fijn dat er ten minste één matte oogschaduw in zit.

Persoonlijk was ik echt blij geweest als beide paletten 2 matte oogschaduws bevatten. Maar verder ben ik dik tevreden over deze paletjes! Met beide looks heb ik ook de Glazed Donut aangebracht die ik hierna laat zien, en op de bovenste foto heb ik ook de glitter liner in Rich gebruikt!

Lottie London x Laila Loves highlighter

De highlighter uit deze collectie kost €9,95 en draagt de naam Glazed Donut. De highlighter bestaat eigenlijk uit 4 highlighters die je ook kunt mixen.

lottie london laila loves collectie glazed donut highlighter
lottie london x laila loves collectie glazed donut highlighter swatch

Ook deze swatches stellen me niet teleur. Elke losse highlighter tint geeft prima pigment. Zo los zou de donkerste kleur te donker voor me zijn, maar de andere 3 zijn goed voor mij. Ik kan ze uiteraard ook mixen dan kan ik ze wel allemaal gebruiken. Ze zien er in ieder geval alvast uit of ze prima gaan glanzen op mijn gezicht 😉

Op beide foto’s van mijn ooglooks hierboven heb ik de highlighter aangebracht op mijn jukbeenderen en onder mijn wenkbrauwen. Hierbij heb ik mijn kwast door alle tinten heen gehaald en ze zo gemixed aangebracht. De highlighter is héél erg poederig, mijn make-uptafel lag meteen onder.. máár, de highlighter aangebracht is prachtig, hij geeft echt een super mooie glow!

Lottie London x Laila Loves glitter eyeliners

In deze collectie vind je 3 glitter eyeliners. Een Champagne: witte/champagne kleur, Pink Diamonds: een roze en Rich, een gouden/bronzen kleur. Ze zijn €6,95 per stuk.

lottie london laila loves glitter liners
lottie london laila loves glitter liners rich pink diamonds champagne swatches

Ik ben niet heel erg onder de indruk van deze eyeliner swatches, vooral niet van de lichtste kleur. Die dekt het minste. Maar dit zegt nog niet alles, ik ben benieuwd hoe ze gaan zijn als ik ze echt op mijn ogen gebruik.

Op de eyelook hierboven had ik de gouden/bronzen kleur Rich gebruikt om een lijntje te zetten. De applicator was hier net smal genoeg voor, wil je nog een smaller lijntje dan zul je een apart kwastje moeten gebruiken. Ik ben er een paar keer overheen gegaan om wat meer pigment te krijgen, en ik moet zeggen dat het uiteindelijk er wel prima uit zag. Het zijn niet de meest gepigmenteerde glitter liners, maar voor de prijs zijn ze oké.

Lottie London x Laila Loves pH Reactive Lip Balm

Dit zijn niet zomaar lip balms, maar ze reageren op jouw pH waarde. Dat betekend dat ze zich aanpassen aan de pH waarde van jouw lippen en ze dan een natuurlijke tint geven. Ze zijn transparant als je ze aanbrengt, maar veranderen dan dus van kleur en die kleur is dus voor iedereen wel iets anders. Deze lip balms kosten €5,95 per stuk.

lottie london x laila loves pH reactive lip balms

Ik wist niet wat ik van de “arm swatch” moest verwachten, maar beide lip balms kleuren lichtroze op mijn arm. Ze hebben een lichte shimmer erin zitten. Ik ben benieuwd hoe ze op mijn lippen eruit gaan zien.

De eerste, Pucker Up, geeft eigenlijk amper kleur aan mijn lippen. De andere kleur, I’m Blushing, geeft een lichtroze kleur aan mijn lippen. Ze geven wel wat glans aan mijn lippen en het voelt wel zacht. Ze ruiken niet heel lekker moet ik zeggen, een beetje chemisch.. Na een uurtje ongeveer voel ik nog amper wat op mijn lippen. Ik ben niet erg onder de indruk van deze lip balms. Eerlijk gezegd zien ze eruit als kindermakeup, en nu ik erover nadenk ga ik ze waarschijnlijk aan mijn dochter geven, die vind ze vast erg mooi met die glitters!

Conclusie

Mijn conclusie is: de Lottie London x Laila Loves collectie is een mooie collectie. De oogschaduw paletten en de highlighter springen er echt uit voor mij en zijn van goede kwaliteit. De glitter liners vind ik oké. Enkel de lip balms ben ik niet van onder de indruk en die ga ik ook niet gebruiken, maar mijn dochter zal er blij mee zijn 😉 Heb jij deze collectie al zien liggen, en ga je er wat van halen?

Xo, The Makeup Mommy

You may also like

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.