L’oréal Paris Infaillible 24H Fresh Wear Powder Foundation | Review

l'oréal paris infaillible 24H fresh wear powder foundation

Ineens zag je deze foundation overal: weer zo’n product wat op TikTok super gehyped is. Laatst reviewde ik ook al de door TikTok gehypede Sky High Mascara van Maybelline. Vandaag is het de beurt aan de Infaillible 24H Fresh wear Powder Foundation van L’oréal Paris. Is deze foundation echt zo goed als gezegd wordt? Lees mee!

L’oréal Paris Infaillible 24H Fresh Wear Powder Foundation

Een poeder foundation, dat neemt mij persoonlijk heel wat jaartjes terug in de tijd. Naar de tijd dat ik voor de allereerste keer met mijn moeder een foundation mocht uitzoeken. Dat werd een poeder foundation! Daarna heb ik eigenlijk nooit meer een poeder foundation gehad, dus dit is echt jaren geleden voor mij! Deze foundation krijgt mega goeie reviews en beloofd onder andere mega dekkend, waterproof en egaliserend te zijn. Ondertussen was ik wel nieuwsgierig geworden naar deze poeder foundation en ik besloot hem dan eindelijk ook te gaan bestellen. Ik bestelde hem bij Boozyshop, waar hij €19,95 kost. Ik bestelde de foundation in de kleur 120 Vanilla. Deze wordt beschreven als geschikt voor een lichte huid met warme ondertoon (dat heb ik!).

l'oréal paris powder foundation
l'oréal paris 24H powder foundation

De foundation zit in een vierkant plastic doosje met een rode glimmende rand. Ik vind het patroontje in de foundation mooi, en leuk dat het niet ‘gewoon’ glad is. Na even twijfelen of ik er niet een sponsje bij had moeten krijgen, wat meestal zo is bij zulke foundations.. Begon ik aan de onderkant te kijken en jawel.. Wat bleek, de onderkant kan ook nog open! Daar vind je een klein wit, vierkant sponsje én nog een spiegel! Super handig voor onderweg!

De L’oréal Paris Powder Foundation in gebruik

Ik ga even eerst wat vertellen voor ik bezorgde berichtjes krijg. Op onderstaande foto’s zie je dat ik een flinke blauwe plek heb onder mijn oog – nee ik ben niet in elkaar geslagen. 😛 Mijn zoontje liet zich – heel hard – vallen op bed, en kwam – uiteraard – op mijn hoofd terecht. Ik loop inmiddels al een week rond met een blauwe, groene of paarse plek op mijn gezicht haha. Maar ik dacht, ach, nu kunnen jullie meteen zien hoe dekkend de foundation wel of niet is!

zonder foundation – met de L’oréal Powder Foundation
l'oréal paris 24H powder foundation 120 vanilla
zonder foundation – volledige makeup look inclusief L’oréal Powder Foundation

De foundation is íets te donker voor me momenteel, maar zou in de zomer wel goed werken voor me. Ik heb de foundation op de foto’s met het bijbehorende sponsje aangebracht. De dekking is inderdaad héél goed. (al bedekt hij niet mijn blauwe plek – maar tot nu toe heeft niks dat nog gedaan haha). Wil je hem met een kwast aanbrengen, dat kan ook, maar dan is de foundation ineens echt héél poederig. Elke keer dat ik de foundation met een kwast aanbreng dan ligt mijn hele broek etc onder de poeder. Dit vind ik eigenlijk wel heel vervelend. Op zich werkt het sponsje wel goed, maar ik heb voor mezelf het idee dat ik de foundation dan minder goed in mijn huid kan blenden.

De foundation heeft een matte finish en blijft gedurende de dag perfect zitten. Je hoeft hem niet af te poederen (want hè, het is al een poeder) en hij geeft totaal niet af. Een groot nadeel voor mij persoonlijk is wel dat deze foundation blijft ‘hangen’ op de droge plekjes op mijn huid. Dit ligt echt aan mijn huidtype – ik heb een hele droge huid. Eerlijk gezegd denk ik dat deze foundation het beste werkt als je een normale of vettige huid hebt. Dan lijkt hij me echt perfect! Ik vind het enorm jammer, maar ik stoor me echt heel erg aan de droge plekjes die eigenlijk verergeren door deze foundation. Ook heb ik de foundation meerdere keren over een primer of moisturizer aangebracht. Maar ik heb niet het idee dat het wat uitmaakt. Ik blijf moeite hebben met de foundation helemaal in mijn huid te blenden, op sommige plekken blijft ‘ie echt op mijn huid liggen.

Conclusie

Mijn eindoordeel.. já, de foundation heeft een hele goede dekking, blijft mooi zitten en geeft niet af. Voor mijn huid alleen.. vind ik hem niet geweldig. Ik zou hem afraden als je een droge huid hebt. Maar heb jij een normale of vettige huid dan denk ik dat jij wel eens heel blij zou kunnen worden door deze Powder Foundation.

Gebruik jij liever een powder foundation of een liquid foundation?

Xo, The Makeup Mommy

You may also like

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.