Lime Crime – Unicorn Hair Sea Witch | Review

Degenen die mij op instagram volgen, is het vast niet ontgaan: mijn haar is GROEN! Ik had een hele tijd geleden al de Unicorn Hair haarverf van Lime Crime besteld in de kleur Sea Witch. Maar tot nu toe was hij nog blijven liggen want ik durfde niet zo goed.. Totdat ik van de week eindelijk de knoop doorhakte, green hair here we go!

Lime Crime Unicorn Hair Sea Witch

Lime Crime verkoopt meerdere soorten haarverf en -producten, waaronder dus deze Unicorn Hair haarverf die ik kocht in de kleur Sea Witch. Ze hebben ook heel veel pasteltinten die me prachtig lijken. Ik wil echter mijn haar niet bleken dus die kleuren leken me al geen optie voor mij. Lime Crime verkoopt een aantal kleuren die ook speciaal zijn voor donker haar en daar koos ik de kleur Sea Witch uit. Deze kleur wordt echt weergegeven als een donkere teal kleur.

Natuurlijk word er nog steeds aangegeven dat het verven het beste werkt op blond of geblondeerd haar. Na een aantal reviews te hebben gelezen had ik toch goede hoop dat het wel redelijk zou pakken op mijn bruine haar.

Ik heb de Sea Witch Unicorn Hair op de site van Lime Crime zelf besteld. De potjes kosten €13,95 per stuk wat ik zelf nog eigenlijk niet eens zo duur vind.

Verpakking Unicorn Hair

De Unicorn Hair Sea Witch haarverf kwam in een doosje waar een plastic potje in zit. Het is overigens semi-permanente verf en je hoeft er niks mee te doen, het is zeg maar ‘kant-en-klaar’ in het potje. In het doosje vind je ook nog een papiertje met de gebruiksaanwijzing van de verf.

Gebruiksaanwijzing Unicorn Hair

Wat heb je nodig?

  • handschoenen
  • kom
  • kwastje
  • haarspelden
  • oud t-shirt of handdoek oid

Hoe werkt het?

  • Voor het beste resultaat begin je met je schoon, droog haar. Uiteraard heb je ook het meeste resultaat met geblondeerd/blond haar.
  • Draag handschoentjes en doe de gewenste hoeveelheid in een kom.
  • Verdeel je haar in 4 delen en zet het vast met haarclips. Pak telkens een plukje haar van enkele centimeters en gebruik een kwastje om de verf aan te brengen. Begin bij je kruin en werk naar beneden. Masseer met je vingers nog even na zodat de kleur overal gelijkmatig wordt verdeeld.
  • De Full Coverage kleuren moet je (minimaal) 30 minuten laten inwerken. Je hoeft geen kap of warmte te gebruiken. Voor het meest optimale, intense kleurresultaat kan je de verf 1-2 uur laten zitten. Aangezien Unicorn Hair geen bleek of harde chemicaliën bevat zal dit niet je haar beschadigen.
  • Spoel je haar uit in koud/lauw water tot het schoon aanvoelt. De meest intense kleuren van Unicorn Hair kunnen de eerste paar wasbeurten kleur blijven afgeven onder de douche. Gebruik geen shampoo, conditioner is optioneel.

& ook nog even, dit beloofd Lime Crime:

De Unicorn Hair verf is 100% Vegan & Cruelty Free, Do It Yourself-friendly en zal je haar niet beschadigen! Blijft lang zitten en zal mooi vervagen. Het zal je transformeren in een Unicorn!

Hoe heb ik het aangepakt?

Ik begon alweer meteen goed haha. Ik deed het potje open zonder handschoenen en meteen zaten mijn vingers etc onder de groene vlekken en dit gaat er niet zo 1, 2, 3 af met water en zeep. Let dus écht goed op, want ook van je meubels etc gaat het maar moeilijk af. Er wordt ook gewaarschuwd voor permanente vlekken ;’).

Uiteraard heb ik toen snel handschoenen aangedaan en ben ik aan de slag gegaan. Ik heb al vaker mijn haar zelf geverfd en ik zet eigenlijk nooit mijn haar vast met spelden/klemmen tussendoor. Eerlijk, ik ben mega onhandig en zit dan alleen maar te prutsen met die dingen. Ik begin gewoon altijd bovenop in het midden en werk dan eerst naar 1 zijkant en dan weer terug, en als laatste achterop mijn hoofd.

Ik maakte er echt een kliederboel van haha (kan het anders, als je het zelf doet? Of ligt dit echt aan mij??) ‘t groen zat op een gegeven moment niet alleen langs mijn haarlijn, maar ook op een veeg op mijn wang, neus, kin.. noem het maar op.

Na het verven…

Ik heb de verf uiteindelijk bijna 2 uur laten zitten. Ik heb van mezelf bruin haar en ik wilde zo goed mogelijk resultaat bereiken dus ik wilde het er zo lang mogelijk in laten zitten. Daarna ben ik gaan douchen – het groen blééf uit mijn haar komen. Uiteindelijk heb ik het wél met shampoo gewassen hoewel ik later las dat je dat dus eigenlijk niet moet doen.

Terwijl ik me afdroogde viel me al op dat mijn haar écht groen leek.. Laat me voorop stellen, ik had van tevoren nooit gedacht dat het écht helemaal goed ging pakken. Mijn midden bruine haar had onderin nog steeds warmte zitten van de laatste keer dat ik er rood in had. Ik verwachtte dus eerder een vage, groene kleur of gloed…

Ik kon niet wachten en heb mijn haar ook meteen geföhnd (ja, super slecht I know..) Man, dat was even wennen! Mijn haar was echt GROEN! Ik was echt eventjes in shock, ik had nooit verwacht dat het zo goed zou pakken op mijn haar.. Ik zal jullie niet langer in spanning laten, hier zijn de foto’s van mijn haar geverfd met de Sea Witch Unicorn Hair van Lime Crime:

lime crime unicorn hair sea witch
lime crime unicorn hair sea witch
lime crime unicorn hair sea witch

Eindoordeel

Wááááááááát! Stiekem vind ik de kleur echt méga vet en ik ben super super impressed met deze haarverf van Lime Crime. Ik had NOOIT verwacht dat de kleur zó goed zou pakken op mijn bruine haar, ik heb dat zelf nog nooit meegemaakt met geen enkel merk haarverf.

Wat ik ook super fijn vind is dat ik merk dat het mijn haar niet beschadigd heeft. Onder de douche merkte ik al dat mijn haar heel zacht was geworden! De verf zelf heeft ook niet een hele sterke, onaangename geur als je het aanbrengt vind ik!

Jullie herinneren je misschien nog de keer dat ik mijn roze/rood verfde met behulp van crêpepapier, dat pakte ook redelijk goed, maar is niet zo goed voor je haar en het bleef écht niet lang zitten. Je kunt het artikel hier nog lezen als je wilt. Ik zal nog een follow-up artikel maken óf dit artikel aanpassen over een aantal weken over hoe goed en lang de Sea Witch kleur blijft zitten.

Ik ben super blij met het resultaat, ook al moeten sommige mensen in mijn omgeving even heel erg wennen 😉 Het is natuurlijk niet een kleur voor iedereen, maar gelukkig verkoopt Lime Crime een hele hoop kleuren! Dus mocht je een nieuwe haarkleur willen, ik raad de Unicorn Hair Haarverf van Lime Crime echt aan! Wie weet ga ik me binnenkort ook aan een andere kleur wagen.. 😉

Heb jij wel eens een ‘gekke’ kleur in je haar gehad, of houd je het liever bij natuurlijke kleuren?

You may also like

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.