Kylie Cosmetics Leopard Collectie | Review

Kylie Cosmetics kwam eind oktober uit met hun Wild Thing Leopard Collectie. Het is inmiddels geen geheim dat ik fan ben van Kylie Cosmetics, maar laat ik ook nog eens gek zijn op luipaard printjes. 1 en 1 is 2 en ik moest dus deze collectie uitproberen. Ik kocht het palette en de highlighter van de Leopard collectie, en ik laat deze beide aan jullie zien. Kijk je mee?

Kylie Cosmetics Leopard Collectie

De Leopard Collectie van Kylie Cosmetics zou oorspronkelijk de jaarlijkse Birthday Collectie zijn. Elk jaar rond Kylie’s verjaardag in augustus komt er een hele collectie uit. Vorig jaar ivm corona kregen ze het niet op tijd voor elkaar en daarom kwam deze collectie pas in oktober uit. De collectie bestaat uit een oogschaduw palette, een highlighter, een lipkit, een highgloss set en 2 shadow sticks. Ik kocht het palette en de highlighter omdat ik die producten het meest gebruik.

Voor het Wild Thing oogschaduw palette betaalde ik $38. De Hear Me Roar highlighter kostte origineel $28 maar ik kocht hem op een later moment voor $19,60 in de sale. Ik vond $28 voor een highlighter namelijk een beetje veel, zeker aangezien haar normale highlighters $20 kosten. Ik kocht de producten op de site van Kylie Cosmetics zelf. Helaas is de collectie inmiddels niet meer verkrijgbaar, maar het leek me alsnog leuk om deze collectie nog te reviewen.

Hear Me Roar Highlighter

De Hear Me Roar highlighter is, naast de prijs, ook op andere vlakken anders dan Kylie’s ‘normale’ highlighters. Het is een bruine, vierkante verpakking in plaas van de klassieke rechthoekige, roze verpakking. Ook heeft deze in plaats van de normale ‘drip’ print, nu een luipaard printje. Uiteraard helemaal passend binnen het thema.

Ik hoor jullie denken. Waar is de highlighter? Is DIT de swatch? Jongens, echt, ik heb mijn best gedaan maar meer kon ik er niet van maken. Is dit een grapje? Heb ik een verkeerde highlighter binnen gehad? Deze highlighter heeft gewoon GEEN pigment, wat is dit?! Met moeite kreeg ik er een hele licht gouden shimmer van af.. Op de ‘eyelooks’ foto’s hier verder in het artikel kun je hem zien als ik hem heb aangebracht. Het ging Γ­etsje beter aanbrengen op mijn gezicht, maar ook daar moest ik héél veel moeite voor doen. Ik ben er totaal niet van onder de indruk en eigenlijk wel teleurgesteld. Hij zag er zo mooi uit.. ik ga deze helaas zeker niet meer gebruiken.

Wild Thing Eyeshadow Palette

Het oogschaduw palette bevat 15 oogschaduws. Op de buitenste verpakking staat uiteraard Kylie geposeerd in een luipaard-outfit. De verpakking van het palette zelf staat alleen ‘Kylie’ op en uiteraard is het luipaardprintje hier ook op geprint. Binnenin vind je ook nog een spiegel. Ik vind het bovendien leuk dat sommige oogschaduws ook nog een luipaard printje erin geprint hebben.

kylie cosmetics leopard collectie wild thing palette swatches

De swatches van het palette. Ik moet zeggen dat ik echt nul problemen had met het swatchen van dit palette. De mattes zijn echt heel goed gepimenteerd. Helaas zijn 3 van de 4 shades die ik dacht gewone shimmers te zijn, pressed glitters. Dat vind ik persoonlijk wel teveel in dit palette, er blijft zo maar 1 gewone shimmer schaduw over.

kylie cosmetics leopard collectie wild thing palette eyelook
kylie cosmetics leopard collectie wild thing palette eyelook

Dit zijn de looks die ik met het palette heb gemaakt, ook de highlighter heb ik met beide looks gebruikt. Op de foto’s ziet hij er nog okΓ© uit, maar ik moest wederom weer heel veel moeite doen om de highlighter te kunnen zien. Ik ben hier echt niet tevreden over helaas.

Ik moet zeggen, het oogschaduw palette werkt wel heel goed. De oogschaduws zijn allemaal goed gepimenteerd en blenden ook heel makkelijk. Nogmaals, heel jammer dat er 3 pressed glitters in zitten en maar 1 ‘normale’ shimmer. Dit had ik van tevoren gewoon niet goed gezien. Ik vind dit echt heel jammer, want voor mij is 1 shimmer in een palette gewoon te weinig. Hoewel ik dus wel tevreden ben over de kwaliteit van de matte oogschaduws, denk ik toch dat ik niet zo snel naar dit palette zal grijpen.

In het verleden ben ik over het algemeen tevreden geweest over Kylie’s producten. Zoals het Dear Santa palette die ik vorig jaar reviewde. Helaas heeft Kylie Cosmetics mijn verwachtingen van haar Leopard collectie niet waargemaakt. Do better, Kylie.

Xo, The Makeup Mommy

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.