Kruidvat Originals – Dead Sea Minerals Kleimasker | Review

kruidvat originals dead sea minerals kleimasker

Kruidvat heeft tegenwoordig ook veel eigen producten, voor kleine prijsjes. Ik ben al een tijdje benieuwd naar de Kruidvat Originals skincare producten en laatst ontving ik dit Dead Sea Minerals kleimasker. Lees je mee hoe deze mij is bevallen?

Kruidvat Originals

Kruidvat heeft inmiddels een hele gezichtsverzorging lijn uitgebracht, waaronder verschillende maskertjes. Vandaag review ik het Kruidvat Originals Dead Sea Minerals Kleimasker. Ik was van tevoren erg benieuwd naar dit budget kleimasker, daar ik normaal meestal het Clay & Glow (Roze) kleimasker gebruik die een stuk duurder is dan deze.

Dit kleimasker beloofd dankzij de dode zee mineralen die het bevat, je huid goed te reinigen en je huid schoon en stralend achter te laten. Ook zal het je huidcellen activeren.

Verpakking

Het is best een royale verpakking, dit masker bevat 125 ml. Deze kun je dus echt wel een flink aantal keer gebruiken. Verder is het gewoon een plastic verpakking. Hij heeft een grote dop die makkelijk opent en het masker is makkelijk te doseren door de tube. Op de voorkant staat het Kruidvat Originals logo, met een blauw teken. Als ik het goed heb staat dit voor de Dead Sea Minerals lijn en heeft elk product van Kruidvat Originals een ander teken.

Op de achterkant staan de ingrediënten. Ik vind het wel jammer dat er parfum in zit. Ik zie toch liever dat een masker zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten heeft en parfum vind ik eigenlijk totaal niet nodig.

Substantie

kruidvat originals dead sea minerals kleimasker

Het Dead Sea Minerals Kleimasker heeft een hele lichte, blauwachtige kleur. Het voelt in eerste instantie als een redelijk stevige crème-achtige substantie. Hij ruikt echt heel fris!

Review

Het masker moet je volgens de verpakking royaal aanbrengen. Dan 10 tot 15 minuten laten zitten en dan afspoelen met warm water. Ik heb het masker aangebracht met een kwastje, dat vind ik wat hygiënischer aangezien het nog vaker te gebruiken is.

Het masker voelt op mijn gezicht dunner dan ik dacht, hij smeert heel makkelijk uit maar daardoor vind ik het lastig om hem echt ‘dik’ aan te brengen.

Vrij snel nadat ik het masker had aangebracht, begon mijn huid eerst rondom mijn mond wat te tintelen, en later ook op de rest van mijn gezicht. Het duurde echt wel 10 minuten voordat hij was opgedroogd en inmiddels voelde mijn hele gezicht heel trekkerig. Na nog 5 minuten later heb ik het masker met warm water afgespoeld en ook daarna voelde mijn huid nog trekkerig en echt héél droog.. Het enige pluspuntje is dat mijn huid inderdaad wel heel schoon voelt.

Ik heb snel een vette nachtcrème erachteraan gesmeerd want mijn huid voelde allesbehalve fijn aan. Nu heb ik al een vrij droge huid dus ik denk dat dit masker niet zo geschikt is voor mijn huid. Er zijn nog meer varianten van de Kruidvat Originals maskers te koop, dus misschien ga ik binnenkort 1 van de andere nog wel proberen. Heb jij er al 1 geprobeerd?

Overige info

Het Dead Sea Minerals Kleimasker van Kruidvat Originals is, uiteraard, te koop bij Kruidvat zelf, in de winkel of online. Hij kost €2,49.

* Dit artikel bevat een product wat ik gekregen heb.

Misschien vind je dit ook interessant:

Olaz Regenerist Retinol 24 | Review: https://themakeupmommy.nl/olaz-regenerist-retinol-24/

Andrélon Special Oil & Care Serum-oil | Review: https://themakeupmommy.nl/andrelon-special-oil-care-serum-oil-review/

Essie Care set | Review: https://themakeupmommy.nl/essie-care-set-review/

You may also like

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.