Jeffree Star – Cremated Palette | Review

jeffree star cremated palette

Met alle tea en drama die er nu gaande zijn in de wereld over Jeffree Star, heb ik even getwijfeld of ik deze review online zou zetten. Maar aan ‘t eind van de dag ben ik hier om mijn mening te geven over makeup producten en niet over de eigenaren. Ben je het er niet mee eens, geen probleem. Dan zou ik zeggen, lees lekker een andere review op mijn blog πŸ˜‰ Voor degenen die nog wel nieuwsgierig zijn naar mijn review van het Cremated Palette van Jeffree Star, lees lekker mee!

Het Cremated palette

Cremated is het nieuwste palette van Jeffree Star en heeft een gothic vibe. De tinten variΓ«ren van wit naar grijs tot zwart en alles daartussenin. Het is een droom voor alle smokey eyes lovers, maar het palette bevat ook veel lichte kleuren. Persoonlijk had ik het leuk gevonden om in een ‘gothic’ palette ook wat andere kleuren te zien zoals donker rood, paars etc. Maar goed het is wat het is!

Het doosje waar het palette in komt heeft het woord Cremated uitgesneden in het materiaal, zodat je de foto van Jeffree Star op het palette erdoor heen ziet. Dit vind ik leuk gedaan! Wel vind ik het jammer dat aan de buitenkant van het palette zelf niet meer de naam van het palette staat. Alleen heel klein op de rug van het palette.

Swatches

OkΓ©, er is 1 ding waar je niet om heen kunt met dit palette. Het pigment is FANTASTISCH. Ik was echt flabbergasted toen ik dit palette aan het swatchen was. Alle oogschaduws zijn zΓ³ gepigmenteerd, ik kreeg deze mooie swatches voor elkaar zonder enige moeite! Ik hoefde ze amper aan te raken. De shimmer/metallic shades zijn zΓ³ boterig en zacht en ook de mattes voelen fijn aan.

jeffree star cremated swatches

Op deze twee swatch foto’s kun je duidelijk zien dat het palette eigenlijk goed in tweΓ«en verdeeld is. De linker, oftewel bovenkant van het palette bevat echt de donkere, smokey tinten. De rechter en onderkant van het palette bevat lichte, nude tinten.

Eyelooks

jeffree star cremated eyelook

Ik begrijp dat veel mensen dit palette niet wilden kopen omdat het hun ding niet is. Ik zelf heb ook even getwijfeld, want hoe vaak draag ik nu grijze, of zwarte oogschaduw? Toch heb ik hem gekocht en wilde ik graag ook een look maken om te laten zien dat je hier meer mee kan maken dan alleen een smokey eye.

jeffree star cremated eyelook

Daar is deze 2e look uit gekomen. Overigens heb ik de wing gemaakt met de zwarte oogschaduw uit het palette. Ik had deze look eigenlijk nog met een nog lichtere kleur in de crease willen maken, maarja mijn hand schoot naar die groen-achtige grijze tint die ik wilde proberen haha. Maar je kunt toch al goed zien dat je echt wel meer kanten op kan gaan met dit palette dan alleen een donkere smokey eye.

Review

Wat ik al aan de swatches had gemerkt, werd ook duidelijk toen ik ooglooks ging maken met het Cremated palette van Jeffree Star. De pigmentatie is gewoon geweldig, de metallic shades zijn echt zΓ³ van top kwaliteit! Ook het blenden gaat heel makkelijk, enkel de donkerste tinten kosten me iets meer moeite om te blenden. Maar goed, ik heb nog nooit een zwarte oogschaduw meegemaakt die makkelijk was om te blenden haha.

Wel had ik behoorlijk last van fall-out met de donkere tinten. Dit heb ik al eerder meegemaakt namelijk met het Blue Blood palette van Jeffree Star. Erg onhandig als je al je foundation hebt aangebracht want je krijgt het er echt niet goed van af. Maar goed, dat is op te lossen door je concealer en foundation pas aan te brengen nadat je je ooglook gemaakt hebt.

Drama of geen drama, ik kan niet ontkennen dat dit Cremated palette van Jeffree Star weer van zeer hoge kwaliteit is. Los daarvan begrijp ik volledig als jij dit palette niet gaat aanschaffen vanwege Jeffree Star, of omdat het je kleuren niet zijn.

Bestellen

Mocht je dit palette nou wel nog willen bestellen, dat kan oa via Beautybay of The Make Up Spot voor €65. Momenteel uitverkocht maar zal zeker weer restocken!

Misschien vind je dit ook leuk:

Jeffree Star – Blood Lust Palette | Review: https://themakeupmommy.nl/jeffree-star-blood-lust-palette/

Jeffree Star x Shane Dawson Palette | Review: https://themakeupmommy.nl/jeffree-star-x-shane-dawson-conspiracy-palette/

Huda Beauty – Neon Obsessions Orange Palette | Review: https://themakeupmommy.nl/review-huda-beauty-neon-obsessions-orange/

You may also like

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.