Haar verven met crêpepapier?!

Onder het mom van ‘quarantaine-activiteiten’ met mijn dochter: we gingen ons haar verven voor maar €1 met, jawel, crêpepapier! Lees je mee hoe dat is gegaan?

Roze haar

Mijn dochter, Bayleigh, is nu 7 jaar en zeurt al zo’n 2 jaar dat ze écht een keer roze haar wilt. Uiteraard mocht dat niet van mij, want ‘je bent nog veel te jong om je haar te verven’, maar ik kwam laatst een leuk artikel tegen op Facebook over het verven van je haar met crêpepapier en ik besloot om dat in deze lockdown periode eens uit te proberen met haar. Zou het echt werken?

Benodigdheden

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Crêpepapier. Ik heb twee pakjes bij de Action gehaald met verschillende kleuren, 1 pakje kost €1
  • Bak met warm water
  • Schaar
  • Handschoentjes
  • Zout
  • Vork
  • Handdoek
  • Shampoo of conditioner
  • … & wat geduld

Van tevoren vermoedde ik dat het bij Bayleigh beter zou werken dan op mijn haar. Bayleigh heeft namelijk blond haar en ik bruin, wat ook nog eens nog steeds een rode gloed heeft, ook al is het alweer een jaar geleden dat ik mijn haar rood heb geverfd.

Bayleigh koos een lichtroze kleur en ik besloot om een donkerroze, bijna paarse kleur te kiezen in de hoop dat dat op mijn haar zou pakken.

Het verven

Het crêpepapier van de Action zit in dikke stroken in het pak. Ik heb ongeveer ik de helft van zo’n strook afgeknipt en dat weer in stukken geknipt. Die leg je vervolgens in een (grote) bak met warm water. Op internet las ik dat veel mensen er zout bij doen zodat het blijkbaar beter zal pakken op je haar. Wel kan dat je haar uitdrogen. Ik heb er een beetje zout bij gedaan.

Vervolgens kwam ik erachter dat ik geen handschoentjes in huis heb. Ach, hoe erg kan zijn, toch? Helaas waren mijn vingers wel heel donkerroze geworden ook al zat ik er maar 5 seconden mee in het water haha. Dit kwam er de volgende dag pas af, dus tipje gebruik echt handschoentjes 😉

Zodra je de stroken crêpepapier in het warme water ligt, zie je meteen kleur eraf komen. Ik heb het een paar minuten laten staan en daarna met een vork nog goed geroerd en het dan eruit gevist en weggegooid. Bayleigh kreeg een handdoek om haar schouders en mocht op een stoel gaan zitten. Het is handiger als je lang haar hebt merkten we meteen, want Bayleigh’s haar komt tot haar schouder en het was geen doen om haar voorover te laten hangen. Dus zette ik de bak met water op tafel en zat ze met haar hoofd achterover terwijl ik haar lokken in het roze water hing.

haar verven met crêpepapier

Ze heeft 10 minuten zo gezeten en toen begon ze toch wel te klagen over pijn in haar nek, toen zijn we het gaan uitspoelen onder de douche. Ikzelf heb mijn haar wel voorover er in gehangen en ben een kwartier zo blijven zitten. Na het uitspoelen heb ik het haar nog gewassen met conditioner en toen was het even wachten tot het haar opgedroogd was!

Het resultaat

Bayleigh is dolgelukkig met haar nieuwe coupe. Je kan echt duidelijk het roze in haar haar zien, wat echt een beetje lichtroze/perzikachtig is geworden. Ik vind het haar heel schattig staan!

Ik was echt heel verbaasd toen ik mijn haar droogde (ik kon niet wachten) en zag dat je de roze kleur echt goed kon zien! Nou ja, het was wel niet helemaal roze geworden, meer een roodachtige kleur maar toch ook wat lichtere bijna roze plukjes ertussen 😉 Ik denk dat dit komt omdat mijn haar dus nog een warme rode gloed al had in mijn haar.

Helaas de volgende dag na het wassen was het in mijn haar echt al een stuk minder geworden, bij Bayleigh zie je het nog wel redelijk goed en ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor het er helemaal uitwast!

Conclusie: ja, je kan je haar verven met crêpepapier! Htet was een leuk experiment en zeker leuk om een keer te doen als je bijvoorbeeld een feestje heb, of naar een festival gaat(als dat ooit weer kan;-) ). Bayleigh zei al, volgende keer wil ik blauw! Hahaha, daar gaat mama nog even lang over nadenken!

haar geverfd met crêpepapier

Kijk voor het actuele aanbod op de site van de Action

Misschien vind je dit ook leuk:

Essie care Set Review: https://themakeupmommy.nl/essie-care-set-review/

Olaz Regenerist Retinol 24 Review: https://themakeupmommy.nl/olaz-regenerist-retinol-24/

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.