Essie Care Set | Review

Essie Care Set

Als nagellak liefhebber heb je nooit genoeg nagellak kleurtjes toch? Ik had nog nooit iets geprobeerd van het merk Essie, dus ik stond te springen toen ik deze producten van dit merk mocht testen voor jullie. Vandaag review ik een care set van Essie die een nagellak bevat, een basecoat en een top coat. Kijk je mee?

De Set

Ik mocht deze Essie Care “set”, wat eigenlijk niet officieel als een set verkocht wordt, uitproberen en er een review over schrijven.. Ik had de nagellak in de kleur “In Stitches” gekozen, en ik kreeg de “Strong Start” base coat en de “Gel-Setter” top coat.

Strong Start || Base Coat

Essie care set: Strong Start

De Strong Start Base Coat van Essie bevat Biotine. Dit zou er voor moeten zorgen dat je nagels sterker en harder worden. Ook voorkomt het het verkleuren van je nagels. Deze base coat is dus exra geschikt voor mensen met zachte en/of breekbare nagels. Laat ik nu net iemand zijn die daar vaak last van heeft!

De base coat is makkelijk aan te brengen en droogt snel op. Een week later nadat ik alles van mijn nagels had verwijderd merkte ik echt dat mijn nagels een stuk sterker en harder aanvoelden als ervoor! Ik ben hier echt blij mee, mijn nagels zijn echt een stuk minder breekbaar en eindelijk worden ze dus langer zonder dat de helft dan alweer afbreekt!

In Stitches || Nail Lacquer

Essie In Stitches nagellak

Ik koos de kleur In Stitches, wat beschreven wordt als een dark blush pink nail polish. Ik hou niet van echt roze nagels, maar zo’n kleur wat meer richting de nude/mauve kant gaat, vind ik wel erg mooi.

De Original nagellak komt in honderden kleuren en beloofd een glanzende finish te hebben, met een perfecte dekking. De nagellak zou lang moeten blijven zitten.

De nagellak zou een brush size hebben wat op alle nagels past – beetje een one size fits all verhaal. Nou ja, daar kan ik niet over oordelen maar in ieder geval bij mij werkte het wel fijn. De nagellak dekte al bijna helemaal met 1 laag, maar met 2 lagen is het helemaal perfect. De kleur vind ik echt prachtig en het heeft inderdaad een glossy finish.

Gel Setter || Top Coat

Essie Gel Setter

De Gel Setter top coat heeft een hoogglans finish, waardoor je nagellak er uit gaat zien zoals een gelnagellak. Met als voordeel dat je hier geen LED- of UV-lamp bij hoeft te gebruiken.

Na het aanbrengen van deze top coat kregen mijn nagels inderdaad een hele mooie glanzende finish! Echt net alsof je een gel nagellak op hebt, ik vind het heel mooi!

| Review |

Essie care set:  In Stitches nagellak

En zo zagen mijn nagels eruit, na gebruik van de Base Coat, de In Stitches nagellak en de Top Coat! Ik vind de kleur echt prachtig, subtiel genoeg om dagelijks te dragen maar toch genoeg aanwezig. De Gel Setter Top Coat geeft de nagellak echt een prachtige glans.

Normaal is nagellak dragen voor mij echt een ramp. Ik hoef maar één keer de afwas te doen of te gaan douchen of de helft van mijn nagellak is er al afgebladderd. Ik ben oprecht aangenaam verrast met deze set van Essie, want op 1 nagel na zat de nagellak 4 dagen later nog perfect op mijn nagels. Na 6 dagen heb ik alles verwijderd, wat overigens heel makkelijk gaat. En daarna voelden mijn nagels ook nog eens een stuk sterker aan!

Al met al ben ik echt blij met deze Essie set. Essie nagellakjes zijn wel wat duurder dan bijvoorbeeld de lakjes van Essence of Catrice, waar ik normaal voor zou gaan. Maar het verschil in prijs is het voor mij duidelijk waard! Gebruik jij nagellak van Essie?

De Essie Strong Start en de Gel Setter Top Coat zijn te koop voor €12,99 per stuk en de In Stitches nagellak kost €9,99. Oa te koop bij Etos, Douglas en via Bol.com

*Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb.

You may also like

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.