Essence – Spice It Up palette | Review

essence spice it up palette swatches
Essence Spice It Up Palette

Vorige week spotte ik dit palette in de Kruidvat: het Essence Spice It Up palette. Even heb ik staan twijfelen, maar ik heb hem toch meegenomen, because I love warm tones – en dit is het perfecte herfst palette! Kijk je mee?

Spice It Up collectie

Naast het palette zitten er nog meer items in de Spice It Up collectie: 2 scented nail polishes, 2 matte lipsticks, een highlighter en een body mist. De lipsticks leken me ook erg mooi, maar ik heb alleen het palette meegenomen en 1 van de nagellakjes.

De hele collectie is gebaseerd op kleuren uit de kruidenwereld en vooral het palette past nu precies bij de herfst. Mooie oranje, bruine en rode tinten en zelfs een gele. Laten we kijken naar de swatches.

Swatches

Essence spice it up swatches
Essence Spice It Up palette swatches

Het palette bevat 11 matte kleuren en 7 shimmer kleuren. De kleuren vind ik echt prachtig! De matte kleurtjes moest ik een beetje opbouwen tijdens het swatchen, maar ik vind ze niet slecht gepigmenteerd. De shimmer kleurtjes waren een beetje hit or miss – een paar waren echt zacht en goed gepigmenteerd en een paar andere moest ik echt flink opbouwen.

Ooglook

Essence spice it up eyelook
Ooglook met het Spice It Up palette

En dit is de ooglook die ik met het palette heb gemaakt. De matte kleuren vond ik echt heel fijn werken. Ze moesten iets opgebouwd worden maar ze blenden heel makkelijk en mooi. De shimmer kleuren vond ik echt een drama.. met een kwast, met mijn vinger, ik kreeg er amper pigment vanaf. Uiteindelijk heb ik de oogschaduw een beetje stuk gekrabd en vervolgens met setting spray op mijn kwast erin gedipt – toen kreeg ik het wat beter op mijn oog, maar echt een succes vond ik het niet helaas.

Heel jammer dat de shimmer kleuren niet zo goed werkten op mijn oog, nu heb ik er maar 2 geprobeerd op mijn oog dus misschien zijn ze niet allemaal zo (bij het swatchen werkten ze ook niet allemaal hetzelfde). De matte kleuren vond ik wel heel fijn, en ik ben gewoon verliefd op het kleurenschema van dit palette. Al met al ben ik dus wel blij met dit palette – je moet alleen iets meer moeite doen met de shimmers.

Full Face met het Essence Spice It Up palette op mijn ogen

Het Spice It Up palette van Essence is oa te koop bij Kruidvat voor €9,89.

Misschien vind je dit ook leuk:

Essence Disney Princess paletten Review: https://themakeupmommy.nl/review-essence-disney-princess/

Catrice Minnie & Daisy paletten Review: https://themakeupmommy.nl/catrice-minnie-daisy-signature-paletten-review/

Makeup Revolution Forever Flawless Constellation palette Review: https://themakeupmommy.nl/makeup-revolution-forever-flawless-constellation-palette/

You may also like

11 reacties

  1. Wat een mooie ooglook heb je er mee gemaakt! En wat zonde dat de shimmers zo slecht zijn. Was aan het twijfelen om hem aan te schaffen maar denk dat ik het toch maar voorbij laat gaan haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.