Essence Hello Good Stuff Tinted Beauty Cream | Review

essence tinted beauty cream

Zo’n product die ineens elk merk lijkt uit te brengen: een tinted moisturizer. Essence sprong ook op deze wagen en kwam dit seizoen uit met de Tinted Beauty Cream van hun Hello Good Stuff lijn. Ben jij ook benieuwd of dit weer een budgettoppertje is of juist niet? Lees mee!

Essence Tinted Beauty Cream

De Tinted Beauty Cream van Essence is dus een dagcrème die je meteen ook van een lichte tint voorziet. Je kunt het dus gebruiken als “foundation” en tegelijkertijd verzorg je je huid. De Tinted Beauty Cream shop je bijvoorbeeld bij Kruidvat of online bij Boozyshop voor €3,99. Hij is beschikbaar in 2 tinten, light en medium. Ik kocht de light versie.

Na mijn review laatst van de L’oréal Powder Foundation die niet echt goed werkt voor mijn droge huid, besloot ik dat het tijd was voor iets heel anders. Iets dat hopelijk een stuk beter bij mijn huidtype zou passen. Deze getinte dagcrème beloofd namelijk je huid voor 24 uur lang je huid te hydrateren dankzij cactusbloesemextract, hyaluronzuur en glycerine. Het is dus eigenlijk een beetje skincare en makeup in 1! Hij zal verder kleine oneffenheden verbergen en makkelijk te blenden zijn. Daarnaast is de gehele Hello Good Stuff lijn van Essence goed voor je huid én de natuur: alle producten hiervan bevatten namelijk minimaal 90% aan natuurlijke ingrediënten. Ook zijn de producten vegan.

De verpakking van de Tinted Beauty Cream is wit, met een roze streep. Ik weet dat andere producten uit deze lijn hetzelfde design hebben, maar dan met een andere gekleurde streep erop. Simpel, maar toch mooi.

De Tinted Beauty Cream in gebruik

Hier zie je de kleur van de crème op mijn huid. Hij ziet er inderdaad vrij licht uit, prima voor mijn huidskleur. Aangezien het maar een lichte dekking zal geven en niet een foundation is zal het sneller voor meer huidtypes/tonen geschikt zijn.

essence hello good stuff tinted beauty cream

Op de rechterfoto heb ik de Tinted Beauty Cream van Essence aangebracht. Ik vind dat hij een mooie lichte dekking geeft. Ik breng hem zelf met een kwast aan. De crème is makkelijk in je huid te blenden en voelt zacht aan. Hij is niet overdreven mat óf glowy, het geeft echt een mooi natuurlijk effect. De kleur is ook prima!

Review

Zodra de crème goed is ingetrokken, voel je hem totaal niet meer zitten. Hij geeft ook niet af en trekt niet in mijn lijntjes. ‘s Avonds ziet hij er nog steeds mooi uit en ook voelt het inderdaad nog fijn! Verder had ik geen moeite met andere producten er over aanbrengen zoals blush, bronzer of concealer als ik net dat beetje extra dekking wil onder mijn ogen. Ik ben echt heel erg te spreken over deze getinte crème, mijn huid ziet er goed uit en het voelt super fijn! Ben je ook op zoek naar een Tinted Moisturizer/Crème, zou ik zeker deze van Essence in overweging nemen! Want voor €4 is het echt een topper! Tot slot nog een foto met de Tinted Beauty Cream waarbij ik de rest van mijn make-up ook heb gedaan:

wearing the essence tinted beauty cream

Ben jij team lichte dekking of ga jij liever voor full coverage?

Xo, The Makeup Mommy

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.