Elf – Putty Blush | Review

elf putty blush

Nadat ik laatst al heel enthousiast was over de liquid blush van Rare Beauty, besloot ik dat ik meer liquid/cream blushes wilde proberen. Toevallig is Elf laatst ook met nieuwe cream blushes uitgekomen: de Putty Blush. Ik kocht er 1 in de kleur Tahiti en vandaag laat ik deze zien aan jullie.

Elf Putty Blush

De Putty Blush van Elf wordt beschreven als een velvety cream blush, die gemakkelijk op je gezicht zal smelten. Je kunt de blush goed opbouwen en hij heeft uiteindelijk een semi-matte finish. De putty blush zou goed gepigmenteerd zijn en door de toevoeging van arganolie en vitamine E geeft het ook nog eens extra hydratatie.

Ik heb de Putty Blush in de kleur Tahiti gekocht. De blush kostte $6 op de site van Elf zelf. Momenteel zie ik hem nog niet staan bij Douglas, maar aangezien het geen limited edition product is, vermoed ik dat deze blush uiteindelijk ook bij Douglas verkocht zal gaan worden.

De blush zelf zit in een klein rond potje. Het is een perfect formaat om ook mee te nemen bijvoorbeeld. De deksel is zwart, en het potje is doorzichtig. Zo kun je al zien welke kleur je hebt. De blush wordt geleverd in een kartonnen verpakking waar alle informatie op staat. De kleurnaam, in dit geval Tahiti, kun je enkel vinden op de kartonnen verpakking. Dat vind ik wel jammer. Mocht ik meerdere van zulke blushes hebben, dan zou ik dus niet weten welke ik gebruik qua naam.

Swatch

elf putty blush tahiti swatch

De kleur ziet er net zo uit als in het potje, uiteraard wat minder intens. Er komt goed pigment van de blush af en hij voelt inderdaad na het aanbrengen alsof ‘ie opdroogt naar een matte finish.

De Elf Putty Blush in gebruik

Ik hoop dat jullie de blush een beetje goed kunnen zien. Ondanks dat ik altijd extra aanbreng voor een review, blijf ik het moeilijk vinden om het goed op de foto te zetten, vaak valt de blush kleur weg.

De Putty Blush vind ik zelf het makkelijkst om aan te brengen met een stipple brush. Volgens Elf kan je het prima met je vingers aanbrengen, maar ik vind de blush dan wat stroef aanbrengen en ik kan hem dan niet zo goed blenden. Met een (stevige) kwast gaat dit veel beter. Gebruik geen zachte kwast met cream/liquid blushes want dan krijg je het product gewoon niet goed op je kwast (en aangebracht dus). Ook vind ik de blush niet echt mooi en makkelijk aanbrengen op een ‘naakt’ gezicht. Dan lijkt het meer alsof ik rode uitslag op mijn wangen heb of zo, haha. Ik zou deze blush alleen gebruiken als ik foundation draag. Dit draag ik overigens niet heel vaak, dus dat vind ik wel jammer.

De blush is verder inderdaad zeer goed op te bouwen waardoor je van een subtiel effect naar een echt aanwezige kleur kan gaan. De kleur valt wat warmer en meer met een oranje ondertoon uit op mijn gezicht dan ik dacht. Ik dacht dat de kleur meer richting berry zou gaan, maar alsnog vind ik het een mooie kleur.

Aangebracht over foundation vind ik deze blush dus wel heel mooi en fijn. Hij droogt mooi op tot een matte finish en je voelt hem totaal niet zitten. Hij blijft goed zitten de hele dag. Ik zou deze blush aanraden als je een budget cream blush zoekt, als je zo’n product bijvoorbeeld eerst een keer wil proberen.

wearing elf putty blush tahiti

Hier nog eens een foto dat ik echt helemaal fullface ben opgemaakt en ook de Putty Blush op heb. Gebruik jij wel eens cream blushes?

Xo, The Makeup Mommy

You may also like

7 reacties

  1. Heb nu drie kleuren via Douglas die ook op me ogen wangen doe helemaal top als je haast heb en je ziet er ook mooi uit geweldig spul elf

    1. Heey, erg mooie blush! Mag ik vragen wat je op die fotos als highlighter en op je lippeb gebruikt? Ziet er erg mooi uit

     1. Hi! Ice me out highlighter & beach bum lipstick, beide van kylie cosmetics!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.