Colourpop SOL Face & Body Bronzing Balm | Review

colourpop SOL face & body bronzing balm medium

SOL is een zustermerk van het welbekende Colourpop merk. SOL, ook wel SOL Body genoemd, brengt vooral producten uit voor je lichaam, zoals Body Highlighters, scrubs, zonnebrandcrème etc, en dus ook deze Face & Body Bronzing Balm. Dit product staat al een tijdje op mijn wishlist, en eindelijk heb ik hem dan besteld en uitgeprobeerd. Lees je mee?

SOL Face & Body Bronzing Balm

Misschien weten jullie al dat ik tegenwoordig fan ben van cream blushes. Zo reviewde ik al de Elf Putty Blush en de Rare Beauty Melting Blush. Ook de nieuwe liquid blushes van Colourpop heb ik laatst al laten zien. Het werd nu toch echt eens tijd om daarom ook een cream bronzer te proberen en deze Face & Body Bronzing Balm van SOL/Colourpop wilde ik al een tijd hebben!

Nu ga ik even eerlijk zijn; ik heb geen plannen om met dit product mijn lichaam te bronzen. Ik ben ook niet van zonnebank oid; als ik bruin wil worden dan ga ik wel in de zon zitten (dat gaat snel genoeg met mijn huid ;-)). Wel kocht ik dit product dus om te gebruiken als gewone bronzer voor mijn gezicht. En dat heb ik dus ook getest en op de foto gezet voor deze review!

De SOL Body bronzers zijn beschikbaar in 7 tinten en ze kosten $15 per stuk. Je kunt ze gewoon kopen op de site van Colourpop, er is een aparte sectie waar je alle SOL producten kunt kopen. Na even getwijfeld te hebben, bestelde ik de Bronzing Balm in de kleur Medium.

De bronzer komt in een gouden, vierkanten verpakking waar je achterop kunt lezen hoe je het product moet gebruiken. De bronzer zelf zit in een royale ronde verpakking met een roze deksel. Maak je die open, vind je eerst nog een plastic ‘plaatje’ die het product nog eens extra goed afsluit.

Swatch

SOL face & body bronzing balm medium swatch

De SOL bronzer is goed gepigmenteerd en voelt super zacht aan op de huid. Het is echt een creamy formule. Qua kleur dacht ik in eerste instantie dat ik misschien beter weg had kunnen komen met de Light ipv de Medium. Maar aan de andere kant komt de zomer er aan (hopelijk) en dan is deze kleur goed, dacht ik. Het is wel een hele warme kleur en lijkt zo op mijn arm wel wat donker, maar gelukkig blend hij goed uit… dit laat ik hieronder zien. De bronzer ruikt trouwens ook erg lekker!

De Face & Body Bronzing Balm in gebruik

colourpop SOL face & body bronzing balm medium

Op deze foto’s heb ik de SOL Face & Body Bronzing balm aangebracht op mijn wangen, mijn voorhoofd en heel lichtjes op mijn neusbrug. Ik vind de kleur nog wel meevallen, eigenlijk niet eens zo heel donker! Als ik wat bruiner ben geworden is hij nog mooier denk ik. Ik bracht het eerst ook lichtjes aan, maar ben er nog enkele keren overheen gegaan. Dit product kan je namelijk super mooi opbouwen zonder dat het er cakey gaat uitzien!

Ik heb de bronzer hier trouwens aangebracht over de Essence Tinted Beauty Cream en ik vind dat het wel het mooiste effect geeft als je de bronzer over foundation of moisturizer oid aanbrengt. Maar ik heb het product ook zonder iets aangebracht en ook dan lukt het. De bronzer is zo creamy dat je hem heel makkelijk en snel aanbrengt Γ©n ook heel gemakkelijk kan uitblenden! Ik vind zelf dat het het makkelijkst gaat om de bronzer met je vingers aan te brengen (met cream producten vind ik dit meestal het fijnst!). Maar als je dat liever niet hebt kun je ook prima een kwast of beauty blender gebruiken. Alleen moet je met een kwast niet te hard blenden want dan heb ik het idee dat mijn foundation eronder iets verschuift. Vandaar dat ik het liefst mijn vingers gebruik.

Het duurt even voordat de bronzer helemaal ‘opdroogt’ en hij niet meer afgeeft of beweegt als je je gezicht aanraakt. Ik heb het gewoon even de tijd gegeven, maar wil je dit niet kan je altijd nog de bronzer of je gezicht daarna afpoederen! De bronzer droogt op naar een matte finish, maar niet tΓ© mat. Het blijft er mooi uit zien vind ik.

Conclusie

Ik vind dit een hele fijne bronzer. Het aanbrengen gaat super makkelijk, hij geeft een prachtig effect en het blijft lang zitten! ‘s Avonds zag het er nog prima uit! Ik vind dat deze bronzer je echt een prachtige sunkissed look geeft. Ook combineert het goed met andere producten. Tot slot hier nog wat foto’s nadat ik klaar was met de rest van mijn make-up:

Xo, The Makeup Mommy

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.