Colourpop – Candy Castle palette | Review

Colourpop brengt collecties uit als geen ander merk. Het wordt me teveel om van elke collectie iets aan te gaan schaffen, maar de verpakking van de Colourpop Land collectie vond ik zó mega schattig! Het Candy Castle palette van Colourpop bevat super lieve, zachte pastel kleurtjes en vandaag deel ik mijn mening over dit palette met jullie… lees je mee?

Colourpop Candy Castle palette

De Colourpop Land collectie van Colourpop is een collab samen met Hasbro. Candy Land is een bordspel en diens logo en schattige figuurtjes en tekeningetjes vind je terug op de items uit de Colourpop Land collectie. De collectie bestaat uit 3 blushes, 3 lip balms, een roller gloss, een highlighter, een face milk set én het Candy Castle oogschaduw palette die ik vandaag review.

colourpop candy castle palette

Het Candy Castle palette bevat 10 oogschaduws, voornamelijk in zachte pastel kleurtjes. Één kleur is echt wat donkerder, de donkerbruine kleur Gloppy. Er zitten matte, metallic en de beroemde Super Shock formules in qua oogschaduw.

Zowel de buitenste verpakking als de binnenkant van het palette zien er mega schattig uit. Op de voorkant is een kasteel, (snap je, “Castle”) getekend met torens van ijsjes. Het palette ruikt ook naar ijsjes volgens Colourpop. Ik lees dat nu pas en had niet meteen door dat het naar ijsjes rook, wel merkte ik op dat het een lichte zoete geur had. Ik vond het palette trouwens kleiner dan ik had gedacht!

Het Candy Castle palette kun je bestellen op de site van Colourpop zelf voor $18. Let op dat het een Amerikaanse site is en je dus te maken kunt hebben met douanekosten.

Candy Castle swatches

colourpop candy castle palette swatches

Hm, ik moet het zeggen. Niet alle swatches waren wat ik gewend ben van Colourpop. De lichte matte pastel kleurtjes waren echt niet zo goed gepigmenteerd. Dit waren de kleurtjes Candy Land, de lichtroze, Cravings, de gele en Rainbow Trail, de mint kleur. De shimmers waren prima en ook de andere matte kleuren waren een stuk beter.

Ooglooks

Ik was benieuwd naar hoe het palette zou werken op mijn ogen. Ik heb eigenlijk nog niet eerder meegemaakt van Colourpop dat er kleuren niet goed gepigmenteerd waren.

colourpop candy castle palett eyelook

Dit is de eerste look die ik maakte met het Candy Castle palette. Wederom was ik niet helemaal tevreden over het palette. De roze kleur in mijn crease wilde ik uitblenden met de gele kleur, Cravings, maar die zag je dus totaal niet op mijn huid. Onder mijn oog gebruikte ik de mint kleur, Rainbow Trail en ook die vond ik echt niet goed gepigmenteerd. Al met al vind ik de ooglook wel mooi geworden, maar ik had echt meer pigment verwacht.

colourpop candy castle palette eyelook

Deze tweede look is totaal anders geworden dan de eerste. Ik wilde graag de donkerste kleur uit het palette, Gloppy ook goed gebruiken en dat is gelukt. Ik blendde hem uit met de roze kleur Gramma Nutt. Op mijn ooglid gebruikte ik de Super Shock shimmer Sugar High en de lichtere roze kleur, King Kandy. Met deze look had ik totaal geen moeite met de kleuren. Het pigment was goed en ze blenden ook fijn met elkaar. De glitters komen overigens niet uit het palette maar zijn wel een glitter gel van Colourpop.

Review

Ik ben een beetje in tweestrijd over dit palette. Eerlijk gezegd kocht ik hem juist vooral om die mooie pastel kleurtjes. Maar die werkten totaal niet voor mij.. de rest van de kleurtjes werkten prima, maar ik vind het heel jammer dat er dan een paar gewoon buiten de boot vallen. Ik heb al eerder een aantal Colourpop palettes gereviewd, en eigenlijk ben ik altijd positief over hun paletten. Daarom vind ik het extra jammer dat het Candy Castle palette van Colourpop me een beetje heeft teleurgesteld. Je kunt de andere paletten hier overigens bekijken, ik heb Mulan gereviewd, Blowin’ Smoke, So Jaded en Bare Necessities.

Wat is jouw favoriete Colourpop palette?

You may also like

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.