Charlotte Tilbury – Iconic Mini Lipstick Wardrobe | Review

Al een tijdje wil ik een lipstick proberen van Charlotte Tilbury. Ik vind ze alleen een beetje prijzig. Toen ik deze Iconic Mini Lipstick Wardrobe set van Charlotte Tilbury in de aanbieding zag bij Sephora, heb ik hem besteld. Zo kon ik makkelijk 3 kleurtjes uitproberen voor een redelijke prijs! Lees je mee?

Charlotte Tilbury Iconic Mini Lipstick Wardrobe

Ik ben echt een lipstickjunkie. Zo heb ik al de lipsticks gereviewd van Juvia’s Place, Kylie Cosmetics en KKW Beauty. De lipsticks van Charlotte Tilbury had ik nog nooit geprobeerd en wilde dit al een tijdje heel graag! Deze lipstick set van Charlotte Tilbury bevat 3 mini lipsticks. Als eerste de welbekende kleur Pillow Talk, als tweede Very Victoria en de laatste kleur is Walk of No Shame. Ik kocht dit setje met de Black Friday Sale voor €22,42 maar normaal gesproken kost hij €29,90 bij de Franse Sephora. Zo heb je 3 lipsticks voor nog geen tientje per stuk, terwijl de fullsize lipsticks €32 kosten!

Ik moet zeggen, de verpakking is prachtig. De lipsticks hebben gouden hulzen met groeven erin. Op de dop staan de initialen CT.

Ik was enigszins verbaasd dat de kleuren Pillow Talk en Very Victoria heel erg op elkaar lijken. Ze zien eruit als mooie nudes. De 3e lipstick, Walk of No Shame, is wel heel anders. Op het eerste gezicht bijna rood, maar toch niet helemaal. De kleur wordt omschreven als “Berry Rose”.

Swatches

charlotte tilbury iconic mini lipstick wardrobe swatches pillow talk very victoria walk of no shame

De 3 lipsticks zijn goed gepigmenteerd en voelen zacht aan hoewel ze allemaal een matte finish hebben. Ook op de arm swatches vind ik Pillow Talk en Very Victoria erg op elkaar lijken. Very Victoria is alleen een tikkeltje koeler en bruiner, Pillow Talk iets roziger. Uiteraard heb ik ze ook op mijn lippen geswatched:

charlotte tilbury iconic mini lipstick wardrobe swatches pillow talk very victoria walk of no shame

Ook op mijn lippen zie ik maar een miniem verschil tussen de 2 bovenste lipsticks. Ik vind het jammer dat deze set deze 2 lipsticks bevat die zo op elkaar lijken. Had graag een andere kleur erbij gezien die heel anders was!

Draagtest & Review

charlotte tilbury pillow talk
Charlotte Tilbry – Pillow Talk
 charlotte tilbury very victoria iconic lipstick wardrobe
Charlotte Tilbury – Very Victoria
charlotte tilbury walk of no shame iconic lipstick wardrobe
Charlotte Tilbury – Walk of No Shame

Dit zijn de eerste lipsticks die ik probeer van Charlotte Tilbury. Ik heb een grote zwak voor lipsticks en dan vooral matte lipsticks, dus ik was erg benieuwd naar deze. En eerlijk gezegd.. was ik een klein beetje teleurgesteld.

De lipsticks zijn wel goed gepigmenteerd, ook al vond ik vooral met de twee nude lipsticks dat ik ze wel erg op moest bouwen. Ze voelen wel fijn aan op mijn lippen, maar ze voelen dan ook meer als een satin finish dan een matte finish. Ook blijven ze redelijk afgeven bijv op je glas als je wat drinkt. Wil je de lipstick echt mooi houden, dan is het zeker ook nodig om ze een paar keer bij te werken op een dag, helaas zijn ze niet zo longlasting als ik had verwacht.

Met verloop van tijd krijgen ze iets meer de matte look die ik verwachtte. Ze drogen je lippen niet uit, dat is wel weer een voordeel. Het zijn mooie lipsticks, maar zeker niet mijn favoriet en ik had to be honest ietsje meer verwacht voor een lipstick die normaal €32 kost. Ik ben eigenlijk al blij dat ik niet een fullsize lipstick had gekocht πŸ˜‰ Mijn favoriet van deze 3 is Walk of No Shame. Welke vind jij het mooist?

Xo, The Makeup Mommy

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.