Catrice – True Skin Hydrating Foundation | Review

catrice true skin hydrating foundation

In het vernieuwde herfst/winter assortiment van Catrice vind je onder andere deze True Skin Hydrating Foundation. Hun HD liquid foundation vond ik al een fijne foundation, dus ik was zeker ook benieuwd naar deze nieuwe foundation. Lees je mee?

Catrice True Skin Hydrating Foundation

catrice true skin hydrating foundation

De True Skin Hydrating Foundation van Catrice is, zover ik heb gevonden, online in 21 kleuren te bestellen, bijv via Boozyshop. In de fysieke winkels, zoals Kruidvat zijn er een wel een pak minder te koop helaas. De foundation kost €6,99 voor 30ml.

De True Skin Foundation heeft een opbouwende dekking en je kunt er dus een natuurlijke finish mee krijgen of hem wat dekkender maken. Hij beloofd langhoudend te zijn, (kleine) imperfecties goed te dekken en je roodheid te laten verdwijnen. Hij heeft een matte finish en dankzij ingredienten als hyaluronzuur en watermeloenzaadolie word je huid goed gehydrateerd.

De verpakking

Ik vind dat de foundation een mooi flesje heeft. Je vind de woorden ‘True Skin’ groot op de foundation, achterop uiteraard de ingrediënten etc. Ik bleek een foutje te hebben in mijn – zelfgekochte – foundation. Hier kwam ik uiteraard later pas achter dus ik had geen zin meer om terug te gaan. Normaal gesproken heeft de foundation netjes een dop waar je de foundation goed mee kunt doseren. Helaas ontbrak bij mij de dop waardoor ik heel knullig het “staafje” die normaal dan binnenin de dop zit moest gebruiken. Niet helemaal handig, maar goed 🙂 foutjes kunnen gebeuren uiteraard.

Ik heb de kleur 030 Neutral Sand uitgekozen die verbazingwekkend lichter leek dan bijv de kleur daarvoor, 020 Warm Beige. Soms lopen foundation kleuren niet helemaal goed op haha.

De True Skin Foundation in gebruik

De kleur die ik had uitgekozen bleek best goed bij mij te passen. In de winter misschien een tikkeltje te donker. De foundation voelt vrij licht op mijn huid en is makkelijk uit te blenden. Inderdaad merk ik dat je hem prima kunt opbouwen naar iets meer dekking.

catrice true skin foundation

Zoals je op de foto kunt zien geeft deze foundation me een mooie dekking. Roodheden zijn verdwenen en het maakt mijn gezicht mooi egaal. De finish is inderdaad richting de matte kant en ik vind het een mooie finish!

De foundation bleef gedurende de dag prima zitten op mijn gezicht. Ik had hem wel afgepoederd trouwens, want anders blijft hij me echt een dewy gevoel geven en daar houd ik niet zo van 🙂 ‘s Avonds zag ik wel dat de foundation rond mijn neus en mond een beetje was verdwenen. Dit heb ik altijd wel een beetje aangezien dat ook plekken zijn waar ik onbewust vaak langs kom met mijn handen. Ik vind dit na een hele dag dragen verder niet echt een probleem. Ik ben echt wederom weer blij met deze foundation van Catrice!

wearing catrice true skin hydrating foundation

Hier dan nog een laatste foto met een full face met make-up, waar ik dus ook de Catrice True Skin Hydrating Foundation draag.

Heb jij al iets geprobeerd van de nieuwe Catrice items?

Xo, Themakeupmommy

You may also like

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.