Catrice – Minnie & Daisy Signature paletten | Review

Een tijdje terug postte ik al de preview voor de leuke Daisy en Minnie collectie die Catrice zou uitbrengen en vandaag review ik de twee oogschaduw paletten van deze collectie! Lees je mee?

De Minnie & Daisy collectie

De Limited Edition “Minnie & Daisy” collectie van Catrice bevat in totaal zes mini nagellakjes (drie van Minnie en 3 van Daisy) en twee oogschaduw paletten, “Minnie’s Signature” en “Daisy’s Signature”. De nagellakjes heb ik laten liggen, ik was vooral benieuwd naar de twee oogschaduw paletten.

Het Minnie palette bevat zachte nude en rode tonen en het Daisy palette bevat voornamelijk rosé- en paarstinten. Beide paletten bevatten ook een spiegeltje, wat ik persoonlijk altijd wel heel handig vindt! De verpakking ziet er in ieder geval al heel schattig uit, met de tekeningen van Minnie en Daisy!

Swatches

Catrice C01 Minnie's Signature swatches
Minnie’s Signature palette swatches

Minnie’s Signature palette bevat 5 matte oogschaduws en 4 shimmers. De shimmers swatchen alvast heel goed, voelen zacht aan en gepigmenteerd. Alleen de kleur Cheerful rechts onder iets minder. De matte kleuren gaan iets stroever en vooral de middelste kleur, Darling, komt weinig kleur van af en zeker op mijn huid is die kleur slecht te zien.

Catrice C02 Daisy's Signature swatches
Daisy’s Signature palette swatches

Daisy’s Signature palette bevat wederom 5 mattes en 4 shimmers. Eigenlijk hier hetzelfde verhaal, de shimmers voelen goed aan met het swatchen maar de matte kleuren blijven wat achter. Ook deze nude matte kleur, Flirty, hier rechtsonderin, zie je amper op mijn huid.

Looks

Ik heb een look gemaakt met allebei de paletten, waarbij ik geprobeerd heb zoveel mogelijk kleuren te gebruiken, in ieder geval zowel mattes en shimmers. Overigens heb ik bij de onderste look een roze gel liner gebruikt van Colourpop.

Ooglook gemaakt met het Catrice Minnie's Signature palette
Look gemaakt met het Minnie’s Signature palette
Ooglook gemaakt met het Catrice Daisy's Signature palette
Look gemaakt met het Daisy’s Signature palette

Review

Ik had als eerste een look met het Minnie palette gemaakt en ik was toen best verrast met de kwaliteit van het palette. De oogschaduws blenden heel goed met elkaar en de shimmers werkten redelijk goed op mijn oog. Wel werken ze een stuk beter na het natmaken van mijn brush.

Het Daisy palette daarentegen vond ik echt een stuk minder fijn werken. De mattes waren wat patchy en de middelste kleur van het palette, Dazzling, was totaal niet gepigmenteerd. Ik switchte daarom naar een andere shimmer, Sassy, die wel goed zichtbaar werd op mijn ooglid.

Beide paletten hebben dus oogschaduws erin zitten die wat minder (of totaal niet) goed werken, maar andere zijn wel weer heel mooi. Het Minnie palette vond ik wel fijner werken dan het Daisy palette. Mocht je twijfelen zou ik voor die gaan. De verpakkingen zijn gewoon heel cute. Het zijn leuke paletjes voor de ‘heb’, zeker als je houdt van Disney/Minnie en Daisy(Katrien). Het zijn in my opinion alleen geen musthaves.

De Limited Edition Minnie & Daisy collectie van Catrice is nu te koop bij Kruidvat en ze kosten €8,99 per stuk.

Bekijk hier meer reviews van Catrice:

Tattoo Brush Ink liner: https://themakeupmommy.nl/catrice-brush-ink-tattoo-liner/

Better Than Platinum Baked highlighter palette: https://themakeupmommy.nl/review-catrice-better-than-platinum-baked-highlighter-palette/

You may also like

7 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.