By Beauty Bay – Book of Magic Palette | Review

by beauty bay book of magic

Bij het zien van het Book of Magic Palette van het eigen merk van Beauty Bay, By Beauty Bay, was ik al meteen verliefd op de kleuren in het palette. Nadat ik ook nog eens hele goeie dingen hoorde over dit palette, besloot ik hem ook te bestellen. Vandaag dan eindelijk de review!

By Beauty Bay Book of Magic

By Beauty Bay is de naam waaronder de Beauty webshop Beauty Bay eigen producten verkoopt. Book of Magic is 1 van de laatste releases van het merk. Ik heb nog nooit eerder iets geprobeerd van By Beauty Bay, dus ik was sowieso al heel benieuwd naar de kwaliteit van dit palette. Ik had al positieve dingen gehoord over dit palette, dus ik was heel benieuwd!

Het Book of Magic palette is uiteraard te bestellen via Beauty Bay en kost normaal €18. Momenteel is hij nog in de sale voor €10,80 dus als je hem wilt, snel bestellen! πŸ™‚

Book of Magic bevat 20 oogschaduws, vooral paarse en blauwe kleuren. De namen van de oogschaduws hebben allemaal met magie te maken, zoals Elixir, Amulet en Spell. Dat vind ik een leuk detail! Ook vind je binnen een grote spiegel.

De buitenkant is blauw met zilveren tekens erop die in het zonlicht reflecteren in andere kleuren. Op de achterkant vind je wat meer informatie over het palette.

By Beauty Bay – Book of Magic Swatches

by beauty bay book of magic swatches

De swatches op mijn arm. De shimmers in dit palette voelen echt fantastisch! Super zacht en top gepigmenteerd. De meeste mattes swatchten ook heel goed, enkelen had ik wat moeite mee. Ik vermoed dat dit de pressed pigments in het palette zijn, die werken nu eenmaal wat anders. De zwarte oogschaduw, Hex, is echt fantastisch goed gepigmenteerd, wauw! Dit zie je ook op de foto, hij is echt pikzwart!

Ooglooks

by beauty bay book of magic eyelook
by beauty bay book of magic eyelook

Ik heb twee totaal verschillende ooglooks gemaakt met het palette. De eerste is heel kleurrijk en heb ik me vooral gefocust op de paarse en blauwe tinten in het palette. Het lichte lijntje is gemaakt met een cake liner van Makeup By Tammi Cosmetics, je kunt hier de review er van lezen!

Met de tweede ooglook wilde ik heel graag die mooie diepzwarte kleur proberen en besloot die te combineren met de bronzen shimmer, Stardust.

Review

Het Book of Magic palette van By Beauty Bay maakte zeker mijn verwachtingen waar. De oogschaduws in het palette zijn super goed gepigmenteerd. De shimmers zijn echt fantastisch en durf ik zelfs te vergelijken met de oogschaduws van Jeffree Star Cosmetics, net zo zacht en boterig zijn ze! Ook in gebruik zijn ze super makkelijk en fijn om mee te werken.

De oogschaduws blenden ook prima, sommige van de matte kleuren moet je wel wat meer opbouwen en zijn wat lastiger om mee te werken. Dit komt omdat er een paar pressed pigments in het palette zitten en in mijn ervaring moet je daar iets anders mee omgaan. Je moet bijvoorbeeld deze niet aanbrengen met een zachte fluffy brush, maar met een stevige platte kwast en dan ‘tappen’ op je oog. Als je dit weet vind ik het verder geen probleem πŸ˜‰

Ik raad dit palette zeker aan als deze kleuren je aanspreken! Mocht je meer houden van wat felle en warme kleuren, kan je ook het Sunset Horizons palette proberen van By Beauty Bay! Deze kwam tegelijk uit met het Book of Magic palette en ik verwacht hier van dezelfde kwaliteit. Deze heb ik ook besteld en hier komt misschien ook nog een review van binnekort πŸ˜‰

Staat het Book of Magic palette op jouw verlanglijstje?

Xo, The Makeup Mommy

You may also like

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.